18 d’abr. 2009

Una imatge val mes que mil paraules.


13 comentaris:

Jordi Mendoza Pamies ha dit...

Es l´hora, que es quedin aquest partit, ERC a Mont-roig es el referent del que s´ha tornat Esquerra a nivell nacional, ens han usurpat les sigles peró no la dignitat, que se les confitin.Impecables els dos últims paragrafs de l´article d´en Carretero:

"L’altre gran eix que hauria de vertebrar l’oferta de l’independentisme és el d’una severíssima exigència ètica en l’activitat política, que és la millor manera de recuperar la confiança dels ciutadans. L’independentisme hauria de ser l’abanderat de l’honestedat, el rigor, l’eficiència i l’austeritat en l’exercici dels càrrecs públics. L’independentisme no ha de participar del monopoli de la política per part de polítics professionals sense cap altra ocupació coneguda, la profusió d’assessors a les institucions, l’opacitat en les contractacions, la inflació d’informes externs d’eficàcia dubtosa, el gust per l’ostentació i el luxe i la col·locació de familiars, amics, coneguts i saludats. Una llei electoral que obligui a una vinculació efectiva entre candidats i electors és, en aquest sentit, una prioritat inajornable.

El programa polític que he intentat esbossar es basa en els dos valors que donen títol a aquest article: patriotisme i dignitat. Patriotisme per posar l’interès nacional de Catalunya per davant de qualsevol altra consideració, de qualsevol altre interès particular, per legítim que pugui ser. Dignitat per no tolerar cap humiliació a la nostra nació, ni que només sigui per honorar els qui ens van precedir en la lluita per la llibertat de la pàtria, fins l’extrem que alguns hi van deixar la vida. Patriotisme i dignitat: Catalunya no mereix menys."

Companys oficialistes de ERC a Mont-roig, no vull discutir el vostre patriotisme , el que si es molt discutible es la vostra dignitat.

Anònim ha dit...

Senyors es pot dir més alt, pero mes clar no.

Esquerra (ex-ERC) ara ja teniu el que voleu un partit a mida, a veure fins quant us dura la mamella...

Carretero a per la Independencia!!

Anònim ha dit...

IDEOLOGIA SENSE DIGNITAT NO TE FUTUR :QUINA ES L'IDEOLOGIA QUE PREDICA EL SR. CAROT ,LA CADIRA I EL SOU , ERC NO ES VA CREAR PER SER UN PARTIT DE GOVERN , SI NO PER GOVERNAR , ESTAR AL SERVEI DEL PSC (PSOE) ARRUINARA EL NOSTRE PAIS.REAGRUPATS ESTIC AMB VOSALTRES.ANDEVANT I FORÇA

Anònim ha dit...

Esquerra Republicana de Catalunya atraviesa uno de los periodos más convulsos de los últimos años. Las luchas internas por el control del poder están alcanzando límites insospechados. La dirección oficialista ha cerrado filas en una estrategia que inició el discurso del presidente del partido Joan Puigcercós, el jueves por la noche en Barcelona, cuyos ejes fundamentales fueron publicados ayer por este diario.

Para reforzar esta estrategia, el vicepresidente catalán, Josep Lluís Carod-Rovira, anunció paralelamente que renunciaba a presentarse como nuevo candidato en las próximas elecciones autonómicas, con lo que abría el camino para que Puigcercós pueda maniobrar a su antojo y le daba oxígeno ante los sectores críticos de la oposición. Tanto es así que, por ejemplo, el líder de la mayor corriente crítica del partido, Uriel Bertran (de Esquerra Independentista), no sabía absolutamente nada del anuncio que iba a hacer Carod en el momento del discurso de Puigcercós.

Pero la situación dentro del partido independentista es tal que existe el riesgo de una escisión. Dirigentes de Convergència y de ERC han mantenido contactos en las últimas semanas para materializar una gran escisión en las filas republicanas hacia Convergència, según manifestaron a El Confidencial fuentes solventes. “No se trata de militantes pertenecientes a una corriente u otra, sino que ha sido un grupo de gente que no está encuadrada específicamente en ninguna de ellas y que estaría dispuesta a irse a Covergència. Sólo hay un problema: debe romperse la coalición con Unió Democràtica. En Esquerra no gusta Duran Lleida. Si se produce esta ruptura, no dudaremos en pasarnos a Convergència”, declaró a El Confidencial uno de los cuadros que participa en las conversaciones.

Aunque desde algunas instancias convergentes se señala al ex consejero Joan Carretero, líder de la corriente crítica Reagrupament.cat como el cerebro de estos contactos, el propio Carretero desmintió a este diario tal maniobra. “Yo no tengo cargo político alguno en ERC y soy un ciudadano común. Puedo hacer lo que quiera, pero es mentira que vaya a protagonizar ninguna escisión”, afirmó a este diario. No obstante, reconoció su malestar con la deriva que está siguiendo el partido republicano y subrayó que “lo único que puedo hacer es una reflexión sobre esto, que puedo publicar en algún medio de comunicación”.

Según ha podido saber El Confidencial, el medio es el diario Avui y el día D es este fin de semana. Ahí, el dirigente de Reagrupament quiere poner toda la carne en el asador. Carretero es firme partidario de un frente nacionalista y no ocultó nunca sus simpatías por formar un gobierno con los nacionalistas de CiU en vez de con PSC e ICV en Cataluña.

Carretero pierde fuerza

Fuentes de Esquerra señalan, sin embargo, que “Carretero ha perdido mucha fuerza y no quiere que le dejen de lado. Intenta forzar a que le tengan en cuenta para cualquier cosa”.

Ai!!! que surt la m....., vosaltres a les anteriors municipals ja vareu demanar el vot per CiU, i CiU si que os sembla honesta, eficient,etc. 23 anys de Pujolisme, 23 anys d´honestedat, ja,ja,ja.................

Anònim ha dit...

Aiiiiii!! l´Aragones deu estar acoll....., tot el puçam se l´hi fotra dins el seu partit!!!!!je,jeje,je,................

Anònim ha dit...

Que dolenta es la sobervia...

Pero que us penseu que la menjadora us durarà tota la vida...

Pero si no teniu ni punyetera idea del que us be a sobre...

Esquerra patireu, patireu molt...

Anònim ha dit...

Andorrana que ya savem qui ets i don vens Pesada que ets amb CIU, si el que han damanat el vot per CiU son Pellicer Anguera Aragones (Canala) i tu .. o no

Anònim ha dit...

Encertat comentari, tots ens coneixem i saben quins son els origens de cadascun.

Anònim ha dit...

Company Mendoza, tot i compartí en bona part el discurs del company Carretero, Patriotisme i Dignitat, em sap greu dir-te que es nomes això, un discurs, el discurs que a tots ens agrada escoltar, tant de bo, en el context actual es pugues aplicar aquest Patriotisme i aquesta Dignitat, però la realitat es la que es, el nostre País, Catalunya esta dins d'un altre País que es diu Espanya, per a poder lluitar i ser escoltats per aquest altre País, cal respectar una serie de lleis i de jocs, com ara la Política, per a formar part d'aquest univers cal tenir partits forts que en un moment donat (no pas avui) puguin guanyar, per majoria absoluta, unes eleccions, nomes així, crec jo, estaríem davant el marc ideal per a proclamar, no tant sols davant d'Espanya, sinó davant de tot el mon, la Independència dels Països Catalans, aquesta via es la democràtica, però ens cal convèncer a tots i a totes les persones que viuen al nostre País. De veritat penses que algun de nosaltres renunciaria a tenir un estat propi, si fos possible? Avui per avui cal fer política pedagògica i per això cal ocupar càrrecs, si no els ocupen la nostra gent, la gent d'ERC, els ocuparan altres com el PSC=PSOE, els de CiU o pitjor encara els del PP o els de Ciutadans. Esquerra Republicana de Catalunya, desprès de molt de temps té l'oportunitat, petita, però a la fi oportunitat de posar gent al Govern de la Generalitat, als Ajuntaments, als Consells Comarcals, etc... i es així com s'aconsegueix el poder per a fer polítiques que ens ajudin a aconseguir el que finalment tots volem, que es deslliurar-nos d'aquest País anomenat Espanya, aquesta Espanya que ens ignora i ens roba tot el que pot, i no nomes parlem dels diners, parlem de la llengua i de la nostra identitat com a País.
Respecto la teva opinió i la del company Carretero però permetem que discrepi de l'estratègia, no l'entenc, no entenc que es sigui més Patriota per renunciar a un càrrec, ni per estar a l'oposició en comptes d'estar al govern, ni per tenir cotxe oficial, etc..., tots els càrrecs tant al govern com a l'oposició son remunerats, amb una diferencia, al govern cobres i pots fer algunes coses en benefici del País, mentre que a l'oposició, cobres i no pots fer res, ja que els governs es composen per tenir majoria. ERC es un partit Polític i no es pot confondre amb una ONG, es va a les eleccions per a guanyar-les i si no es guanyen per majoria, cal fer acords amb aquells que a dia d'avui son capaços, en el context actual del nostre País, de formar governs i consensuar programes, es questa la formula per formar part d'aquest "joc", es clar aquesta es la formula "Democràtica" de la formula No Democràtica, penso que no en cal parlar?
Per a que ens serveix a Catalunya i als Catalans un partit permanentment instal·lat en l'oposició? Això ens faria ser mes Patriotes i tenir més Dignitat? Deixar que els del PSC=PSOE, els de CiU o pitjor encara els del PP, governin el nostre País, ens faria ser més Dignes? Com ja he dit, les "cadires" s'ocupen totes, no en queda mai ni una de lliure, doncs millor que la cadira sigui per la gent de la nostra terra i quantes més millor, es una manera de restar poder als espanyols, sense fer soroll, sense escarafalls, sense Patriotisme? Sense Dignitat? Que en tenen ells, els espanyols, de Patriotisme i de Dignitat? No he vist mai a cap espanyol renunciar a una cadira, ni a un cotxe oficial, ni a res de res, perquè ho hem de fer nosaltres? Amb tots els respectes, ja n'hi ha prou d'aquest color, ERC forta a les institucions!!!!!
Em sap greu que tant en Carretero com d'altres companys hageu caigut en el parany de la DIVISIÓ, a les forces polítiques a les que ERC fa mal, els va de maravella la divisió dins del nostre partit, DIVIDE I VENCERÁS, ja se que tu no hi estaràs d'acord, però es la meva opinió i es tan respectable, tan Patriòtica i tan Digne com la teva.
Company Mendoza, malgrat que no ens coneixem, hem compartit militància i això fa que segurament no siguem tan diferents com podria semblar, només em queda dir-te que tingué-ho sort i que la vida ens dugui, a tots, allò pel que hem lluitant, junts o per separat, la Independència dels Països Catalans!!!!!!

Visca la Terra!!

Una Militant amb orígens Lleidatans.

Anònim ha dit...

Militant d'origens lleidatans...

Molt bonic tot el que has escrit, ho has fet tu sola o t'ha ajudat la direcció d'ERC, ja pots passar a buscar el sobre amb la nòmina suposo.

Ja veiem els explendits resultats que aporta a Esquerra el que cuatre ganduls i botiflers estiguin en els carrecs amb cotxes oficials i tot aixo que dius...

Uns resultats inmillorables, ja estem a tocar de la majoria absoluta...

Tu continua aixi que segur que anirem molt be...

Per cert, tu ets reagrupada?, com que anomenes companys al Carretero i al Jordi.

Si ja comencem a tindre infiltrats haurem de passar l'hervicida....

Anònim ha dit...

Segurament vol dir companys de militància d'ERC i no pas companys de militància d'una associació cultural, com es el cas de Re agrupament, per altra banda qui si ha passat l'herbicida, vull utilitzar la teva expressió, es la direcció d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Salut excompanys.

Anònim ha dit...

Resposta al anonim del 11 de maig a les 09:35.
Hola excompany: en referencia a l'erbicida que ha pasat la direcció del partit, es nota que tu i entens , seria bo que els acosellesis fer un curset d'utilització dels "fitosanitaris" dons pel que es veu ,l'unic que han aconseguit es que es quedin dins del partit totes les males herbes ( cardos, esbarses etc.) mes ben dit tots aquels que viuen o necesiten el partit per viure.
Salut i republica.

Jordi Mendoza Pamies ha dit...

Contestant a la ex-companya militant d´origens lleidatans et faré unes puntualitzacions.

Jo mai diria que Catalunya es un pais dins d´un altre pais, un independentista, crec que hauria de dir que som una nació dins un estat que ens oprimeix,crec que si aixó no ho tenim clar, es simptomàtic que erem companys de partit, peró amb unes diferències de conceptes tant importants que millor estem separats.
Segón ,seguiu sense voler llegir el que diu en Carretero, honestetat, rigor, eficiéncia i austeritat, no vol dir estar a l óposició. En Carretero va estar al govern fen paleses totes aquestes virtuts(per això se´l van carregar)
L´argument que els espanoyls no deixen les seves cadires no val, no entens que el que es tracta es de que no podem escoltar mes la maleida frase "TOTS ELS POLITICS BUSQUEN EL MATEIX...."
Amb les teves paraules hem deixes molt clar que tu vols formar part d´aquesta corrumpuda clase política.
Jo no puc dejitjar-te sort , perque voldria dir que haurieu triomfat els vividors,els que pujen a qualsevol carro , per mantenir-se, peró el que tu no saps es que ara la mula que estira el carro que has pujat, es molt vella i no arribará en lloc,
ho veurás la tardor del 2010, no se si ens en sortirem de formar un moviment independentista d´ampli espectre, el que si es segur es que en Puicercós, Carod, Benach, Ridau i tots el que tant sols busqueu la cadira us votaran tant sols els que en tenen o aspiran a tindre´n, fes via a arreplegan alguna , no pateixes que sigui molt forta que será per poc temps.

Adeu i espero no trovar-te mai més on jo estigui defensant el meu poble o la meva pátria.