18 d’abr. 2009

SIMBOLOGIA



Els simbols formen part de la identitat d'un pais , per aquesta mateixa rao , renunciar a ells es renunciar a la propia identitat , aquest comentari ve al cas , perque l'ajuntament del nostre municipi , a publicat el cartell de les festes de Sant Jordi , diada reivindicativa per Catalunya , on haurien de destacar els tres simbols significatius de la diada , com son , el llibres per fomentar la cultura catalana , la rosa simbol dels enamorats que a catalunya a diferencia de la resta del estat , es celebra el 23 d'abril i no el 14 de febrer ( San Valenti ) , i la senyera simbol nacional per exelencia.

En el nostre municipi el cartel de Sant Jordi , no contempla cap dels tres simbols tan significatius per la nostra identitat , mes aviat recorda aquells famosos cartells que publicava la "secretaria nacional del movimiento" en l'epoca franquista , a mes de tenir un fons de accentuat color blau , que tan ens recorda a un partit de marcat tarannà anticatalanista. el que de veritat sorprèn es que en el equip de govern del nostre municipi i forment part dos regidors d'ERC partit que clarament opta per l'independencia de Catalunya i per tant per l'exaltació dels simbols nacionals del nostre pais .
Dos regidors que acompanyats per militants de la Seccio Local del nostre municipi no varen dubtar en assistir a la manifestació de Brusel-les per demabar el dret a decidir dels ciutadans catalans , rodejats de simbols catalans per excel-lencia , en canvi en el nostrer municipi no an dit ni mu davant del cartell anunciador de la festa de Sant Jordi .
Estic plenament convençut , que , d'estar a la opsició agueren remenat cel i terra per tal de demostrar a tothom que no era el cartell adient per commemorar una diada tan asenyalada , tots recordem quin va ser el seu comportament en el cas de l'escut municipal , que per cert a desaparegut pràcticament en favor d'un "logo comercial" amb el suport dels regidors republicans . Sobta llegir a la revista municipal COMUNICA , que els regidors republicans , continuaran treballan pel municipi i pel pais , el que no diuen es quin pais , pel que volen els socialistes , o pel que figura en la declaracio ideologica del partit . El que quede ben demostrat es el que diu una companya que forma part de l'actual executiva , l'important es estar a dins del poder , el tema de l'identitat nacional i tot la resta quede en segon terme .
devant del dubte que manifesten els convergents , en la mateixa revista , que poden estar tranquils que de la Seccio local d'ERC ningu dira res , els dos membres de l'executiva que so regudors l'unic que els preocupa es seguir conservant els seus carrecs , i a la resta de membres per l'unic que lluiten es per aconseguir , en el futur , una bona posicio en les properes municipals .
Salut i Republica .







15 comentaris:

Anònim ha dit...

Per no gastar i duplicar cartells s'unifica en el mateix cartell Mont-roig i Miami i el que vulgui saber la programació a mirar la pàgina de l'ajuntament per Internet, i el que no té a l'abast aquesta eina? que es foti?
L'imatge em recorda a una imatge del "movimiento" ara que ha desaparegut els concursos locals de cartells,a l'empresa que es dedica a publicitar els esdeveniments se'ls dona una directriu del que es vol o van a la seva? un cop tenen la proposta passa cap control?

Anònim ha dit...

Rectificar es de savis, hi ha programes de mà a les botigues.

mister x (ics) ha dit...

certament, crec que el cartell te un marcat regust a "flecha de la OJE", amb el cara al sol i les muntanyes nevades amb les banderes al viento.
apa, sort i salut!

Xapix ha dit...

Ben vist reagrupats!!
Salutaicons

Anònim ha dit...

Altra companya de la secció local tambe diu que sou uns trepes i que el fet de no aconseguir ocupar cap de les cadires de l´Ajuntament os fa estar rabiosos!!
Pero tranquils ara el Carretero fara un nou partit i vosaltres sereu les "Vedettes" ja,ja,ja.....

Anònim ha dit...

limitat a fe de mastresa de casa , almenys faras algo de profit.

Anònim ha dit...

EL LADRÓN JUZGA POR SU CONDICIÓN ....

JA NI ELLS MATEIXOS CREUEN EL QUE DIUEN AQUESTS VENUTS D´ESQUERRA , LA JOVENTUT ESTÁ AMB VOSALTRES

FORÇA REAGRUPATS

Anònim ha dit...

Per l´anonim de 20/abril/2009 16:51

"mestressa de casa" A totes les dones i mestresses de casa, tot el meu respecte i la meva admiració, el fet de que algun Reagrupat utilitzi aquest mot per ofendre aquest colectiu, ens dona el perfil politic d´aquests reagrupats, masclistes i dictadors, fara be la direccio d´ERC si finalment els fot fora.
Una mestressa de casa i militant d´ERC.

mister x (ics) ha dit...

com es que tots sou "anonins" i tots us coneixeu (al menys per descalificar-vos)?
apa, sort i salut!

Marlon BRANDO ha dit...

Posats a criticar critico l'orgfanització general dels actes de Sant Jordi:

Desplaçada la venda de llibres a un parc, lluny del rovell de l'ou qüotidià.

Amb un cartell que només serveix per fer gasto.

Sense la senyera a l'Ajuntament.

Amb un concurs literari que es vol liquidar

Amb un ajuntament que no opta per patrocinar les coses locals.

Anònim ha dit...

per l'anonim del 21 d'abril a les 10:35
Companya la teva especialitat es desviar l'atencio , i treure de context comentaris i parrafs, per tal de treuren el maxim profit personal , per sor no tens cap tipus de credibilitat.
Totes les profesions i colectius son per si mateixos dignes i repectables , el que les fa mes o menys dignes son les persones que l'exerceixen , es aquest cas , el comentari anava clarament diriguit a una "persona" en concret i no a tot el col-lectiu , quan es tracta de respecte i dignitat tu no est la "persona mes indicada per parlarna.
Apren a llegir companya.

Anònim ha dit...

Anem bé......que no ho veieu que així no les feu bé les coses. M'agradaria veure'us al govern, només preucopant-vos de senyeres per aquí i senyeres per allà, i oblidant el que realment s0ha de fer.
L'unic que feu és criticar....on són les idees bones que sempre dieu que doneu...

Primer les persones, després la senyera!!!

Anònim ha dit...

Primer les persones,dius,ls façana de la casa de cultura , "son persones" i la sangria economica del Centre Miro , son aquestes les prioritats que disu.

Anònim ha dit...

mol ve y per la guardaria que tanpoc ya dines pues es el futur del dia de dama del poble hara a miami tenan una bona guardaria y solamen es una urbanisasio y u diu una que te un apratamen amiami y mi pasu 4 mesusd

Anònim ha dit...

prime les personas mol ve tents tota la rao quis collos tot per la merdadel pacta van vendra el poble tot par una cadira te la cara mol dura ya sa rapantira aljun dia no soc ni dus ni dals altras pero a damustrat no vulge el poble solamen pels seus interesus