17 de març 2009

JAUME RENYER: ANDALUSIA ES ESPANYA I CATALUNYA NO.

Llegeixo les primeres reaccions de polítics catalans d'ordre (Ridao, Mas, Herrera...) aparentment sorpresos per l'acord entre el govern espanyol i l'andalús per saldar el "deute històric" de l'Estat amb Anadalusia.

Tots insisteixen en el greuge comparatiu entre comunitats autònomes espanyoles, Catalunya inclosa. Cap d'ells adopta una perspectiva nacional catalana sobre la qüestió: Anadalusia és Espanya, (més concreatment la punta de llança de les comunitats autònomes contra les nacions perifèriques), Catalunya no, és país sotmés a un règim, arbitrari i cada cop més brutal, de dominació política per part de l'Estat. Estem arribant com a país a situacions límit (per la crisi econòmica, per la degradació anunciada de l'autogovern, per les reformes del règim electoral que s'anuncien...) i no hi ha partits polítics que tinguin la voluntat i la capacitat d'afrontar el conflicte en tota regla (i en tots els fronts) que les forces estatals plantegen. La falta de previsió conscient, la inconsistència exhibida pels qui assumeixen responsabilitats que no són capaços d'assumir les pagarem cares en els anys a venir, que s'anuncien duríssims. Des de les entitats cíviques amb sentit de país i les actituds individuals de molts ciutadans catalanistes hom resistirà com es podrà mentre no siguem capaços de refer les eines polítiques per remuntar la situació de declivi nacional a la que ens veiem abocats.


Llegir-ne més ...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

aragó ye nazión
independencia para el pais aragones
(y con mas motivos que catalunya)

Anònim ha dit...

la independencia, la autodeterminación, la libertad , los derechos humanos etc. etc. etc. son valores a los que todas las personas ( mañas, catalanas chinas, españolas, etc, etc.) tienen los mismos motivos o derechos para disfrutarlos. Aragó ye nazión, cuyo gobierno pretende diluir la franja de poniente + o -, lo que hace españa con las identidades nacionales mas antiguas que ella misma. Salud a todos los maños de buena fe.