16 de març 2009

CONTRANATURA


És evident , en la política actual , donada la gran diversitat de formacions polítiques existents , per aconseguir governar en un municipi es fa necessari un pacte polític entre aquelles formacions o partits polítics que s'han presentat a les eleccions i han aconseguit representació dins al consistori . Si cap d'elles ( partits o agrupacions ) aconsegueixen la majoria absoluta ( la meitat més un ) dels regidors elegits , per poder formar un equip de govern estable per tot el mandat és necessari un pacte dues o vàries formacions . L'ideal seria que aquestes formacions que formalitzen un pacte per un madat fossin , almenys , d'una mateixa ideologia política , ja que al contrari es fa molt difícil d'entendre's
Sempre s'ha dit que en els municipis , i mes en els petits , en les eleccions municipals la gent vota les persones i no als partits , el que sí és clar és que els elegibles es presenten recolzats per unes sigles d'un partit polític determinat , d'acord amb unes ideologies i objectius molt clars .
Per aquesta mateixa raó es fa molt difícil entendre com els representants d'un partit com és ERC , un partit independentista d'esquerres i republicà , pugui fer un pacte d'estabilitat amb els representants d'un partit com és el PP, un partit monàrquic , de dretes , clarament nacionalista espanyol i profundament contrari al independentisme català .
Llegim en una entrevista al primer tinent d'alcalde sr. Miquel Anguera , regidor per ERC , en el núm . 104 de la revista Ressò el seguent :
Pregunta : Se sent satisfet dels pactes postelectorals? Hi ha bona sintonia entre tots els representants dels partits que formen l'actual equip de govern?
Resposta : Contestant la primera pregunta , diria que en aquesta vida tot és millorable , evidenment , però el que vam sugnar com a pacte postelectoral , votat d'acord amb tots el membres de la nostra candidatura ( hi ha molts militants del seu propi partit que avui en dia no saben qui tipus de pacte es va signar , i con a tals tenien tot el dret a participar en la votació d'aceptacio "o no" del mecionat pacte ) i que són projectes a realitzar , ens satisfá plenament . quant a la segona qüestió , la sintonia dels vuit representants de l'equip de govern és bona , no tenim cap problema , perquè els que som al govern ens conixem i força , sempre "anteposem el bé del municipi" abans que el partidisme o les ideologies . Ho dic per si algú , a grans trets , no comprengués el pacte amb el PP.
Això esta molt be com teoria , el dia a dia de la política ens demostra tot el contrari .
El passat 4 de març de 2009 , en un ple extraordinari de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp , el grup municipal d'ERC presentava una moció d'adhesió als del moviment anomenat "deu mil a Brusel.les" , el resultat de la votació va ser per part dels membres de l'equip de govern , 4 abstencions PSC , "NO" per part del PP i el vot favorable del regidor de ADMC , i per part de l'oposició , vot favorable de CIU , i abstenció de Vx+ .
Davant d'aquest resaultats un es pregunta , la moció presentada és bona pel nostre municipi? Hen de pensar que sí , ja que si no ho fos el regidors republicans no l'haurin presentat . A què es deu , doncs , l'abstenció dels socialistes , i el no rotund del partit popular , bé pel municipi o ideologia de partit?
Un cop més queda demostrat que no tots els pactes són bons , i que a més del del bé pel municipi , cal tenir en compte la ideologia dels partits que recolzen els regidors corresponents , queda més que demostrada la incompatibilitat d'un patit independentista d'esquerres i un partit nacionalista espanyol de dretes .
Seria bo que els regidors que varen presentar la moció , i que va ser aprobada amb els vots favorables de l'oposició , reflexionessin si els pactes amb aquesta formació és bona , ja no tan sols pel municipi , sinó principalment per la seva imatge com a republicans independentistes que diuen ser.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo crec que en els pactes que es fan a nivell municipal no s'hauria de tindre en compte les ideologies com és aquest cas. I tampoc crec que un ple de l'ajuntment d'un municipi sigui el lloc edient per parlar de coses que no siguin del municipi. Està molt bé el que s'ha fet a Brusel.les, però crec que en el nostre poble tenim problemes molt mes greus a tracar com per entretindrens en altres assumptes.

Anònim ha dit...

"CONTRANATURAL" Contrari a les lleis, a l'ordre, de la natura.

Aquesta expressió, utilitzada molt sovint per l'església catòlica, té un cert regust "caspós", el nacionalcatolicisme la fa servir per oposar-se a tot alló que no l'hi agrada, avortament, homosexualitat, etc.... Quina coincidència oi?
D'altra banda, barrejar la política nacional amb la municipal, em sembla un fals debat, si amb el PSC=PSOE? no amb CiU? si amb CiU? no amb PSC=PSOE? mireu, per poder governar sense pactes cal guanyar amb majoria, si no tens majoria, i tens possibilitats de formar part d'un govern, cal pactar, doncs amb qui es pot pactar? amb els àngels? se que el vostre discurs, que per altra banda es pura demagògia, es el discurs fàcil i a la vegada la vostra venjança contra els vostres companys de partit, no voleu passar full i continuar endavant, voleu continuar escampant merda, la vostra merda, no accepteu la decisió de la comissió de garanties, del vostre partit, no accepteu la vostra derrota, no accepteu que sense vosaltres l'executiva hagi continuat endavant, no accepteu les decisions de la resta de militants, etc.... Jo em pregunto, que hi feu en aquest partit? si penseu que fareu desaparèixer ERC, os equivoqueu. Quaranta anys de dictadura no van poder fer desaparèixer aquest partit i vosaltres, tampoc.
Si el PP de Mont-roig (Fermin) vol formar part d'aquest govern, ni ERC ni ningú el Fara desistir, en tot cas ell es l'únic que haurà de canviar o dit d'una altra manera, baixar-se els pantalons i combregar amb allò que el seu partit no vol, os queda clar? Algú s'imagina al Fermin fent un discurs a favor o en contra del Pla de Bolognia? algú es pot pensar que el Fermin s'oposi al finançament, de qui sigui, per a fer millores a les platges, o als carrers del municipi? Que el Fermin votaria no, a la Moció dels 10Mil, a qui l'hi pot estranyar? Aquesta Moció pertany a la identitat ideològica del partit i no a la gestió, pura i dura, del municipi, este clar doncs, que el partit del Fermin (PP), no la podia votar a favor, també esta clar que en alguns dels ajuntaments propers a nosaltres no la van aprovar, felicito per tant als membres d'ERC de Mont-roig del Camp perquè en el nostre ajuntament, si es va aprovar.
Aquesta nit votaré l'executiva del meu partit a Mont-roig, amb vosaltres o sense vosaltres, a mi m'es ben igual, votaré gent que voli treballar pel poble i pel seu partit, votaré als meus companys i companyes i els hi desitjaré el millor.


Visca Mont-roig, Visca Esquerra Republicana de Catalunya.
Militant.

Anònim ha dit...

Benvolgut company/a:Perque es despren del teu comentari, cosideres normal el pacte PSOE , PP al pais basc , llogic amb la teva filosofia per tal de conquerir el poder amb el diable si es necesari , el teu pensament queda clar , no aceptes diecrepancias , pensaments diferents al teu , o sigui , estas amb o contra mi, un pesament molt democratic per cert ,
Nosaltre no tenim cap intencio amb fer desapareixa ERC , el que no esten disposat a tolera de cap de les maneres es la vostra dictatorial forma d'actuar , ha quedat molt clar que el problemas d'erc i la seva devallada electoral
ha estat causat per gent com hara tu , que l'unic que busca es obtenir el poder de la forma que sigui.
una recomanacio company/ tot i existin la llibertat d'espresio , y que en els blogs es pot posar el que un/a vulgui s'ha de tenir una mica de cura en, utilitzar segons quines expresions , per exemple , utilitzes (voleu continuar escampaant ........ , la vostra ..... , es podan utilitzar expresions com basura , porqueria , bruticia, etc
salutacions
un miltant.

Anònim ha dit...

sort dels acabats d'arribar (amb tota la familia) que heu salvat esquerra .. que seria de l'esquerra si no fos per vosaltres. un ex-militant

Anònim ha dit...

REAGRUPATS AMB MEMORIA SELECTIVA!!

Amb vosaltres el PP podia i sense vosaltres es contranatural, je,je,je....la vosta memoria es prodigiosa. Es veritat que es més facil agafar un mentider que un coix!!!
Después de un mes de espera, y de noticias en los medios de comunicación, por parte de los diferentes grupos políticos, del municipio, dando a conocer sus diferentes posturas ante la crisis de gobierno municipal creada por los problemas internos de UMM-ERC, provocando la casi paralización en los cometidos del consistorio e intentando por todos los medios que esta paralización sea efectiva no haciéndose cargo de sus responsabilidades, después de la dimisión de sus cargos por parte de los regidores de Mpi, y el abandono de la comisión de gobierno, el Sr. S. Torrebadell, en el pleno del 29/05/01, concedió poderes al regidor del PP y al regidor del grupo mixto, pasando a formar parte de la Comisión de gobierno con derecho a voto, y haciéndose cargo de diferentes carteras del consistorio.
UMM-ERC y Mpi votaron en contra, de la propuesta que se presento como urgente, para la realización, entre otros equipamientos, de llevar el alcantarillado y el agua potable al futuro centro de secundaria, haciendo patente la consideración partidista y no de interés ciudadano de los regidores de UMM-ERC y Mpi.
Torrebadell se defendió por primera vez explicando su posición de pasar al grupo mixto y abandonar las siglas que según sus compañeros le habían llevado a la alcaldía, desmintiendo este hecho, considerando que fue gracias a él, que ERC consiguiera por primera vez tantos votos, y una campaña financiada totalmente por su persona. También dijo que el engañado había sido él y que se equivoco en el momento que decidió encabezar la lista de UMM-ERC, acusándolos de infantiles, irresponsables por hacerle quedar en ridículo, ? teniendo amigos como vosotros no necesitáis enemigos ?.

Unambmemoria.

Anònim ha dit...

Amb amics com aquest, no calen enemics.
12- JORDI GRIFOLL i LLORENS, tinc 31 anys, Enginyer Superior d'Informática, treballo a l'Institut Català de la Salut; la meva presència a la candidatura és per donar suport a les persones que la formen, començant per les dues persones que l'encapçalen: el Santiago i el Miquel. Dues persones que són el complement perfecte l'un de l'altre i plenament capacitades per dirigir l'Ajuntament. Fixem-nos també en la resta de la llista; observarem que totes les árees de gestió estan cobertes amb garantia: sanitat, agricultura, esports, festes, etc. Si hi afegim l'experiència en urbanisme, hisenda, cultura i esports dels dos caps de llista, hem de concloure que formar-hi part és tot un plaer i una assegurança d'èxit per al nostre municipi. A tot això, cal sumar-hi la il.lusió amb què ens presentem, les noves idees que us aportem i el valor afegit de la UNIÓ entre Mont-roig i Miami com a eix de la nostra política. Tria la nostra opció, hi sortiràs guanyant!!

Anònim ha dit...

I els temps canvien!!!!!


CANDIDATURA NÚM. 132
UNIÓ MONT-ROIG MIAMI-ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA-
ACORD MUNICIPAL
1. MIGUEL ANGUERA BRU
2. ROMAN EUBA MARTIN
3. VICENTE PEREZ MULA “TICO”
4. IRENE ARAGONES GRACIA
5. JORDI MORAN PENA
6. MARIA DEL CARMEN DIAZ LIRIA
7. MARÇAL TODA BONET
8. CRISTINA REY REÑONES
9. MANUEL MARTINEZ FERNANDEZ
10. CARLES OLIACH JULVE
11. MARIBEL BADIA BARGALLO
12. JORDI MENDOZA PAMIES
13. MARTA NOLLA BASCU
SUPLENTES
1. MARIA VENTURA BORRAS
2. RAMON MEDINA ESPARZA
3. PERE GARCIA MONTOYA
4. JOAN REVERTE MAIDEU
5. FRANCESC JAVALOY CALAF
6. JORDI GRIFOLL LLORENS
7. FERNANDO REVILLAS ORTEGA
8. NURIA SARRA BARGALLO
9. MIQUEL M. MARTI BARGALLO
10. MONTSERRAT SEDO SEDO

CANDIDATURA NÚM. 160
MIAMI PER INDEPENDENTS-FEDERACIÓ D´INDEPENDENTS PER
CATALUNYA (MPI-FIC)
1. FRANCISCO DE ASIS MORANCHO LOPEZ
2. ROSA MARIA TEJERO SANCHEZ
3. PABLO LOPEZ GIMENO
4. PEDRO JESUS MUÑOZ ESPINOSA
5. JOSE LUIS GARCIA GARCIA
6. SONIA DIEZ MEDEL
7. JOSEP FRANCESC GARCIA PIÑOL
8. CATALINA MARIA PACHECO GARCIA
9. JOSE GARCIA TAMAYO
SUPLENTES
1. RICARDO GUERRERO CHAZAL
2. JOSE ANTONIO ARANDA GUIRADO
3. JOSE CARLOS PACHECO GARCIA
4. GREGORIO MAYORDOMO GUERRA
Qui estigui lliure de ...... que tiri la primera pedra!!!!!!!

Anònim ha dit...

contranatura o no?

Miquel Anguera
fundador de CiU a mont-roig del camp.
Actualment mega crac a l'executiva local d'ERC.
acompanyat de gran part de la seua familia i "bons mics".

Irene Aragones
primer fracas eleccions 1999 per ICV resultat cero.
S'incorpora a ERC per dinamitar-la
desde la presidencia local.
Actual secretaria de la dona

Josep Sabate (diesel)
rebotat de la colla dels farts, irromp a la politica local de la ma d'Irene Aragones.
Actualment membre de l'executiva local d'ERC


Ferran Pellicer "el muy currante" al millor postor, d'UDC a ERC sense passar pel purgatori.

Actual portaveu d'ERC a l'ajuntament.

Miquel A. Rofes Herrera es presenta pels (Verds i +) de la ma del Gairal.

Actual president de la S.local d'ERC.

Bones intencions, però mal acompanyat, per fer-les realitat.

i així practicament tots i totes, Garreta maria dolores també.

Els partits, són eines per fer politica, que mai es poden equivocar sense la colaboració de les persones.

un lloc per cada cosa i cada cosa al seu lloc. Contranatura o no ?.

es pot pactar en tothom sempre que no sigui per l'interes personal.

Aquesta secció local d'ERC sembla un centre de reciclatge de deixalles politiques

Anònim ha dit...

Els "liders" avids de poder , i afany de protagonisme, no dubten en roderjarse del acolist necesaris per aconseguir els seus proposits , ia sigui compranlos amb favors i enlluernanlos amb falses promeses, el na saben els acolits es que ,quan ia no els necesiti, els trapitjara i marjinara, con s'ha fet sempre.
Salut i republica.

Anònim ha dit...

Més enllà del tema local és molt trist el paper d'ERC a la Generalitat... Huguet tracta els estudiants de forma dictatorial.

M'engresca més la CUP... no crec que torni a votar Esquerra.

Anònim ha dit...

Malauradament tens masa rao company
mentres aquest partit estigui , tan a nivell local con nacional , per aquesta clase de dirigents, serem molts el que no els tornarem a votar
Cayalunya lliure.

Anònim ha dit...

10 membres de l'executiva i 49 militants, poca cosa

Anònim ha dit...

UMM-ERC y Mpi votaron en contra, de la propuesta que se presento como urgente, para la realización, entre otros equipamientos, de llevar el alcantarillado y el agua potable al futuro centro de secundaria, haciendo patente la consideración partidista y no de interés ciudadano de los regidores de UMM-ERC y Mpi.

Ja,ja,ja.... memoria, memoria, això sí que son interesos personals, molt personals.
El vostre problema es que no sou a l´executiva pq vareu dimiti, vareu deixar el partit a les portes d´unes eleccions, pensant que sense vosaltres no es podria tirar endavant i os va sortir el tret per la culata, es va refer l´executiva, malgrat vosaltres es va poder presentar llista a les municipals (2 regidors d´ERC, abans 1 regidor d´RC)malgrat vosaltres es a dir sense vosaltres i amb vosaltres demanant el vot per CiU, i ara no teniu cap representativitat, ni al poble ni a nivell nacional.
Els vostres arguments per desestabilitzar l´actual executiva son, els insults anonims, i el vot en blanc en totes les assemblees, el poble jutjara.

Anònim ha dit...

Els Reagrupats van votar en Contra per a portar els serveis a l´Institut de secundaria, per una qüestió partidista?
Es a dir van optar per prioritzar els seus interessos enfront dels interessos dels ciutadans i les ciutadanes de Mont-roig? Hòstia que fort aquests reagrupats.....
I el partit no els pot fer fora? no s´els pot exigir la dimissió? I la baixa com a militants?

Anònim ha dit...

els reagrupats van votar en contra? A on? 2 regidors d'ERC i abans 1 de
RC? Demanant el vot per CiU? .. voleu més exemples de mentides i amenaces?
Mentida 1: No hem votat mai en contra perquè mai hem estat representats enlloc.
Mentida 2: 2 regidors és el gran resultat després de 4 anys d'alcaldia (amb 3 regidors no? i quins eren de RC?)
Mentida 3: Demanar el vot per CiU. A on? A quin foro?
Amenaces: Expluseu-los, vosaltres que teniu la majoria i acabeu d'arribar

Veritat 1: Sou majoria.Evident. Si compteu la gran jugada de portar tota la familia (pares, mares, sogres, germans, nebots i nebodes, sogres) i tots fets militans el mateix dia.

Veritat 2. La comisio de garanties va fallar que el procediment fou correcte.

Veritat 3. Per defensar-vos de les vostres porcades, ataqueu amb arguments lamentables.

Anònim ha dit...

el poble ja va jutjar, o no? .. i ja us va deixar ben clar el que volia de vosaltres . o no? Si fins i tot el senyor Aragones us va doblar en vots. Quina barra!

Anònim ha dit...

els membres d'aquesta executiva local de mont-roig, cauen per les escales i per no reconeixer que se l'han fotut, diuen que cadasqu les baixa com vol. Aquesta colla de sapastres Existeixen perque vosaltres els enomeneu.
Tot un poble no es pot pas equivocar, els equivocats son ells pensant-se que un carnet de militant ja fa la cosa.
Exemple per als "curtets i curtetes de gambals: En SCHUSTER és soci del Barça.

aneu a fotre el pel on no us coneguin.

bona mona a tothom.

de pasqua es clar.