4 de febr. 2009

ORIOL JUNQUERAS, SÍ .


L'elecció d'Oriol Junqueras com a candidat d'ERC ha estat una gran notícia. Pels independentistes, pels independents que creuen que ens mereixem un altre país, un altre poble i pels que reclamavem un canvi de rumb a ERC.

L'Oriol ha estat un exemple per molts de nosaltres els darrers temps: Un exemple de compromís, d'idees clares, de seny i sensatesa, d'inteligència política.

Fundador de Sobirania i Progrés, Oriol Junqueras i Vies (11 d'abril de 1969) és llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctor en Història del Pensament Econòmic per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva tesi portà per títol "Economia i pensament econòmic a la Catalunya de l'alta edat moderna" i analitzava el naixement del pensament econòmic modern en el Mediterrani occidental establint els paral·lelismes oportuns amb el pensament anglès i castellà de les primeres dècades del segle XVII.
Actualment és professor associat al departament d'història moderna i contemporània de la UAB. Ha col·laborat en diferents mitjans de comunicació, com ara en els programes "En Guàrdia" i "El nas de Cleòpatra" de Catalunya Ràdio, en els programes "Minoria absoluta" i "Tu Diràs" de RAC 1 i en el programa "El favorit" de TV3.
Ha treballat com a guionista i assessor en sèries documentals de televisió, com "Els Maquis". "La guerra silenciada" o "Conviure amb el risc", entre altres.
És autor de nombrosos llibres: "Els catalans i Cuba", "La presó model de Barcelona", "La batalla de l'Ebre", "Manel Girona", el "Banc de Barcelona" i el "Canal d'Urgell", etc.
És promotor de la plataforma Sobirania i Progrés. Des del 16 d'abril de 2008, just un any després que s'estrenés a la xarxa el diari digital directe!cat, va agafar el relleu de Joan Camp en la direcció d'aquest mitjà electrònic d'informació i actualitat.
El 26 de gener de 2009 l'executiva d'Esquerra Republicana de Catalunya ratifica la seva candidatura com a cap de llista del partit per a les eleccions europees de 2009, previstes pel mes de juny. Tot i ser regidor d'ERC a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) integra les llistes com a independent

32 comentaris:

Anònim ha dit...

I tant que el penso votar.. s'ho mereix .. malgrat ERC ... Aneu a la web d'esquerra (www.esquerra.org) i ni se'n parla d'ell. El votaré, com a militant, i malgrat ERC.

Anònim ha dit...

Oriol, es el candidat oficial d´ERC, i com a militant el votare.
No entenc que vol dir "·malgrat esquerra?" es el candidat oficial.

Militant.

Anònim ha dit...

Posiblement, malgrat "la direcció" d'erc.
Hi estic molt d'acord i penso votar l'Oriol perqué és un molt bon candidat oficial, que no pas oficialista.
Donç a votar!!!!!!

un altre militant

Anònim ha dit...

Oriol for president!!

A l'enquesta hi falten candidatures (des de Ariel Santamaria fins a Arnaldo Otegui).

Bons posts .. seguiu així!

PD: N'hi ha que no saben llegir i pobrets voten el que els hi mana el partit.

Anònim ha dit...

Fracas tota com tota la cupula de ERC.

Visca el no votar

Anònim ha dit...

http://www.esquerra.cat/mont-roigcamp
Ara si!!!

Anònim ha dit...

Oficial i oficialista!!!!!! Os agradi o no, el candidat surt de la direcció actual d´ERC i no de cap altre lloc, voleu fer veure una altra cosa, pero no es cert, es el candidat de la ERC d´En Puigcercos. Aixi es que "malgrat" els reagrupats, es el nostre candidat, igual d´oficialista que en el seu moment En Joan Ridao i qualsevol altre, com per exemple En Miquel Anguera, ja se que això fot un munt, pero això es el que toca, i si no vols pols no vagis a l´era!!!!!!!!
Que aquest os agrada? doncs perfecte, que no? doncs ........
pero no cal dir mentides.
No tots els votants d´ERC som tant tontos com vosaltres voleu donar a entendre, alguns estem interesats en tirar endavant un projecte de poble i de pais i no estem gens interesats en els "vostres" problemes personals.

Anònim ha dit...

I Reagrupament, presentara algun candidat/ata?

Militant i Reagrupat.

Anònim ha dit...

En l'unic projecte que tu estas interesat/ada, es quin carrec puc aconseguir per poguer viure amb l'asquena ben dreta.

Anònim ha dit...

"Piensa el ladron, que todos son de su condición"!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Lomarraco li recomana que llegeixi el següent article de ElSingularDigital.cat
Oficial i Oficialista!
“Esquerra ha ferit la sensibilitat de molta gent de bona fe”

Anònim ha dit...

Al comentarista/a OFICIALISTA del 10 / febrer / 2009 12:20.

L'Oriol és el candidat de tots els catalans que volen el seu pais lliure d'altres governs que no siguin el de la Generalitat.
A partir d'aqui també te'l pots fer teu si vols.


No és questió de que un candidat agradi o no, més aviat es tracta de quina manera un/a pot arribar a ser candidat/a. De formes per asolir-ho en poden haver-hi moltes, tot i que de correctes només una.
Comparar el polític més nefast del nostre municipi, el sr. Anguera, amb l'Oriol Junqueras, o en Joan Ridao. Senzillament vergonyós !!!!!!!!!.
L'Anguera va fer d'antidot a dit, en contra d'un company per ordre dels "amos del clan de la avellana" i també per interés propi. En Junqueras i en Ridao no.
Ara sí que heu demostrat que sou uns cracs mundials. No baixeu la guardia, la victoria final és a prop i no us la voldrá pendre ningú.

Per cert, preferim ser "tontos/as", com tu dius , abans que venuts com vosaltres.
Au doncs...............

Anònim ha dit...

Al comentarista/a?
Malgrat els acolits de reagrupament, l´Oriol es el candidat d´ERC i seguint la teva/vostra logica, si els uns votem per ordre del "clan de l´avellana", tu /vosaltres voteu per ordre del clan dels "carreteros" els vostres amos i senyors.
Que et sap greu no ser tu el que ocupa una cadira a l´ajuntament? em sembla que queda molt clar i ja començar a ser "cansino".
Per ser regidor cal formar part d´una llista i que el poble et voti, et sona? s´en diu "DEMOCRACIA", i en quant a l´odi que traspuas, vull dir-te que, qui mès pateix es el que odia, mentre que l´odiat ni ho sap!!!

Anònim ha dit...

nen, que no saps llegir? Que has llegit l'article origen dels comentaris? Ni el títol saps llegir?? ...

Anònim ha dit...

Nen?
Jo i molts d´altres, som els que no sabem llegir?

Quantes vegades li van haver de proposar que encapçalés la llista d’ERC a Europa abans que acceptés?
Vaig parlar amb en Joan Ridao i després de proposar-m’ho, passats uns dies, vam arribar a un acord d’acceptació per part meva, amb molt d’orgull i sentint-me molt honorat de tenir la possibilitat d’encapçalar la llista d’ERC, que és un partit pel qual sento una gran estima i on ja hi havia treballat com a candidat independent en l’àmbit municipal durant dues legislatures.

Mònica Sabata va refusar un lloc que vostè ha acceptat. En el cas d’ella és de suposar que no comparteix plenament l’actual línia d’ERC. I vostè?
No em consta que la Mònica Sabata s’hagi expressat en aquest sentit. En tot cas, jo sí estic d’acord amb l’actual línia d’ERC, encara que sóc conscient que aquesta línia a vegades posa el partit i segurament el país en situacions complexes. El que passa és que la vida política és complexa i pensar que situacions d’aquestes no hi seran és un pèl ingenu. Esquerra no té pas majoria absoluta al Parlament. Les relacions de Catalunya amb Espanya sempre han estat difícils i fa 300 anys que intentem obtenir la nostra llibertat d’una manera o altra. Segurament el camí que ens queda per recórrer cap a la llibertat tampoc serà fàcil. Hi haurà atzucacs i de vegades hi ha camins que cal recórrer i que no tothom entén, que no tothom comparteix i que fins i tot de vegades provoquen ferides en la sensibilitat de molta gent.

L´Oriol, treballa pel partit i no per "fotre" al partit, l´Oriol mai demanaria el vot per CiU, i si el demanara per ERC.
Això que el diferencia a ell, es el que ens diferencia, també, a molts dels Reagrupats, i de qui ens diferencia? de vosaltres.

Anònim ha dit...

Malauradament no necesitas identificarte, la teva identitat es clara i diafana, afortunadament tots sabem con bares arribar a ERC, un patit consell jutja allo que veigis no el que et diguin.

Anònim ha dit...

Pedigrí, No t'escarrasis, aquestos toquen tots d'orella igual que lo "megacrack" del "BEATET".
La dita diu: mùsic d'orella mùsic de merda. Ai perdò, se m'ha escapat.

Anònim ha dit...

Cremar l'ajuntament?, ho dius de veres?. No cal, ja el fotreu vosaltres a terra per un plat de llenties. Et sonen els plats de llenties?

Valdria més que deixeu de dir rucades.

Lo vostre, és calumniar que alguna cosa queda. REALMENT IMPRESENTABLES

Anònim ha dit...

"Cortar y Pegar"
PEDIGRI ha dit...
Malauradament no necesitas identificarte, la teva identitat es clara i diafana, afortunadament tots sabem con bares arribar a ERC, un patit consell jutja allo que veigis no el que et diguin.

12 / febrer / 2009 14:21

Clara i diafana? UUUUUUUUUUUUUHHHHH
Arribar? A peu? amb cotxe?
El que tots sabem es com vareu marxar vosaltres, de fet sou a RCat pel plat de cigrons, pero potser perdreu la paciencia abans de tastarlos!!!
I jo no dono ni petits ni grans consells, no soc qui per jutjar, que jutjin els ciutadans i els lectors.

Anònim ha dit...

"Cortar y Pegar"

Tots aquests tampoc saben llegir!!

La majoria d''independents' que donen suport al candidat d'ERC a les properes eleccions europees, Oriol Junqueras, són propers al partit independentista. Aquest dijous s'ha presentat un manifest de suport a Junqueras, impulsat pel periodista Enric Calpena i el músic Joan Reig, que, sota el títol "Nosaltres, Junqueras", defensa que "a Catalunya i a la resta dels Països Catalans cal restaurar la confiança en la política" i que la trajectòria del candidat "com a historiador, professor universitari, divulgador i periodista, caracteritzat de sempre per una insubornable visió social i nacional, són una carta de presentació excel·lent davant l'opinió pública".

La majoria dels signants del manifest són propers a ERC i a Sobirania i Progrés, una plataforma independentista vinculada o amb simpatia pel partit independentista. D'entrada, entre els signants hi ha el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i la diputada d'ERC Maria Mercè Roca. Per la seva banda, Joan Reig, músic i bateria del grup Els Pets, va formar part de la llista d'ERC a Constantí i Jordi Estalella estava a la llista per Vilafranca. Miquel Sellarès, exsecretari de comunicació del Govern, també s'ha adherit al manifest, com l'escriptor Sebastià Alzamora, director de la revista Cultura. També ha signat Alfred Bosch, escriptor i Coordinador de l'Àrea d'Història i Pensament Contemporani de la Conselleria de Vicepresidència de la Generalitat, encapçalada per Josep-Lluís Carod-Rovira.

També hi són l'actor Carles Canut, que va estar a la capçalera de la manifestació "Som una nació o tenim dret a decidir", igual que Isabel-Clara Simó. L'escriptora també és de la Plataforma Sobirania i Progrés, igual que Antoni Simon, Agustí Alcoberro, Elisenda Paluzié, Enric Viladot, Francesc Foguet o Enric Pujol.

Anònim ha dit...

FELICITATS!!! Tots ens fem nostre l'Oriol, donç treurá molts vots. On s'amaga el problema?


Un reagrupat d'ERC.

Au donç a votar i prou soroll!

Anònim ha dit...

Sembla que el comentari "cortar i pegar" no l'escriu LOMARRACO,que ja li agradaria, més aviat el reb

salut

Anònim ha dit...

El dia 07 de Març, Lomarraco sera a Brussel.les amb l´Oriol i amb molts altres!!!! Som-hi!!!!!!!

Lomarraco.

Anònim ha dit...

Benvolgut LOMARRACO; pagarás tu el viatge, l'estada, els apets etc. etc.
Ho s'aplicará el mateix que va fer en Puigcercós, autocars, entrepans i entrades al nou camp pel partit de la selecció catalana (tot per uns 10 euros).

Anònim ha dit...

16 de febrer: límit reserves per al VOL XÀRTER des de Barcelona ANADA I TORNADA el mateix 7 de març. Truqueu ja al 93 207 38 11 que s'acaben! Més informació aquí.
PROPOSTES DE VIATGE

1.- AMB AUTOCAR: Preu per persona, anada i tornada: 90 € (IVA inclòs)

(Punts de sortida autocars: Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona). Veure aclariments.

2.- AMB AVIÓ XÀRTER: Preu per persona, anada i tornada: 265 € (IVA inclòs)

(Punt de sortida avions: Barcelona).

3.- Viatge organitzat: També podeu demanar pressupost per fer un viatge organitzat de més dies amb hotel, visites, etc.



RESERVES I ORGANITZACIÓ:



a) Trucant al Telèfon: 93 207 38 11

b) Enviant aquest Formulari cumplimentat:

Per Correu Electrònic: 10mil@mercatravelsa.com

Per Fax: 93 207 77 56


PROCEDIMENT PER FER LES RESERVES:

S’ha d’enviar el formulari amb les dades a: 10mil@mercatravelsa.com

A partir del moment de la recepció de la sol•licitud amb aquest formulari rebreu per part de Mercatravelsa un correu electrònic d’acceptació de la reserva juntament amb el número de compte i l’import que s’ha d’ingressar.

Quan l’ingrés estigui comprovat rebreu el número de confirmació de la reserva juntament amb totes les dades, els horaris i el lloc de sortida.


IMPORTANT:

1.- Les reserves no estaran confirmades fins que s’efectuï l’ingrés.

2.- És molt important posar el nom de la persona que fa l’ingrés per poder comprovar-lo.

3.- S’ha de tenir en compte que la confirmació definitiva serà a partir de l’ocupació del 100% tant de l’avió com de l’autocar. En cas que no s’ocupi el 100%, al moment oportú s’informarà de l’alternativa trobada amb el preu corresponent.

4.- Si es tracta d’un grup o col•lectiu, preguem que ens envieu aquesta fitxa omplerta amb el nom del col•lectiu, el nombre de persones, la població i una llista amb totes les dades individuals de cada passatger.

5.- En el cas de l’avió, el termini límit d’inscripció és el 16 de febrer.

6.- En el cas de l’autocar, el termini límit d’inscripció és el 25 de febrer.


ACLARIMENTS:

Horaris del autocars: sortiran a primera hora de la tarda del divendres i tornaran un parell d´hores desprès de la manifestació del dissabte. L´horari exacte de sortida roman per concretar encara i està en funció del lloc de sortida. De moment tenim 5000 places reservades però ampliables segons necessitat.

Els preus en avió, son per vols xàrters amb sortida de Barcelona. En tenim dos de reservats (500 places) que es poden ampliar segons la demanda. Sortirien i tornarien el mateix dissabte.

Vols de baix cost: De ben segur que avui encara es poden trobar preus molt més interessants en companyies low cost. Tenen com a problema que a mesura que s´omple l´avió els preus poden incrementar-se. (Vueling, Clickair, Air Brussels, Ryanair). Hem d´anar amb compte perquè al preu que anuncien s´han d´afegir-hi les taxes d´aeroport, combustible i emissió de bitllet.

Sortides dels autocars fora de les quatre capitals: A mesura que ens arribin les inscripcions a traves de Mercatravelsa s´aniran agrupant els viatgers per municipis o zones per tal d´aconseguir emplenar les 55 places d´un autocar i organitzar la sortida des del mateix municipi o d´un de proper. Aquest és una tasca on els delegats ens podeu ajudar molt agrupant gent del vostre municipi o de municipis propers fins aconseguir un autocar complet. La col•laboració entre vosaltres és primordial per tal d´evitar autocars mig plens en municipis o poblacions veïns.

TGV des de Perpinyà: és un tema difícil. La SNCF ens demana fer la reserva de la totalitat del tren i com comprendreu no podem fer front a aquesta despesa.

Hotels. Com veiem, autocars i avions, tornen el mateix dia. Si agafem el bitllet pel nostre compte i volem restar un/uns dia/es a Brussel•les ens haurem de gestionar l´hotel nosaltres mateixos o demanar un presupost a l'agencia.

Aeroport-Brussel•les. El trasllat aeroport-ciutat té un cost de 3 EUR per persona I trajecte. Des de Charleroi, a uns 50 km el cost d'anada i tornada a la ciutat en autobús és de 22 EUR.

Els permisos i recorregut de la manifestació els tindrem/coneixerem un parell de setmanes abans del 7 de març. A tots els que prefereixin anar pel seu compte, aconsellem que calculin els temps de viatge amb espai suficient per ser a Brussel•les a les 9 del mati. Tan aviat sapiguem el recorregut és comunicarà un punt de trobada.

IVA. Els preus esmentats són amb IVA inclòs.




16 de febrer: límit reserves per al VOL XÀRTER des de Barcelona ANADA I TORNADA el mateix 7 de març. Truqueu ja al 93 207 38 11 que s'acaben! Més informació aquí.

DONATIUS Inici Índex Presentació Ajuda Cercar
Adoptar com a pàgina de inici. | © Deumil.Cat | YaBBSE & YaBBSM | Pàgina creada en 0.588 segons.
Lomarraco.

Anònim ha dit...

Molta palla però poc gra.
Voldries, si et plau, tornar a llegir la pregunta del comentari i respondre sense tirar pilotes fora?

salut


p.d. deix de "cortar y pegar" informacions que tothom i pot accedir. Ho sencillament et vols fer l'interessant?

Anònim ha dit...

Em resulta força estrany que ni Lomarraco ni "Cortar y Pegar", gent al meu entendre seriosa, no incideixin el que per a mi deixa al descobert bona part de les fal-làcies dels Reagrupats de Mont-roig, m´explico:
Segons "ells"( els reagrupats de Mont-roig )calen votacions dins el partit per a l´elecció dels candidats, de qualsevol candidat i de no ser aixi no reconeixen la legitimitat dels mateixos, i jo, legitimament, em pregunto, on son les votacions per a fer candidat d´ERC al Sr. Oriol Junqueras?
Tots els militants d´ERC, sabem (els reagrupats també son militants d´ERC)que es el candidat oficialista del partit i que mai va ser sotmes a la votació dels militants. Dit això vull saber dues coses;
1- El Sr. Carretero (dirigent de Reagrupament) ha pactat amb els oficialistes la candidatura de l´Oriol Junqueras?
2- Si no es fruit d´un pacte, com es que no demaneu el compliment dels estatuts?
Vosaltres reclameu el compliment dels estatuts, només en funcio dels vostres interessos personals.

Militant d´ERC.

Anònim ha dit...

Anonim del 19 de febrer :11.50
Company militant: dedueixo pel teu comentari que no vares asistir al 25e Congres Nacional d'Esquerra del 14 de juny de 2008 a Barcelona , hon es va parlar d'aquest tema.
Com ha militant has de tenir els estatuts actualitzats del partit, legeix el art. 64, que parle del tema , si tens dubtes pregunteu a la direccio local del teu partit sabran esbairlas.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Article 64
La designació dels militants d’ERC que hagin de ser nomenats càrrecs en un govern, es farà
amb l’acord majoritari de l’Executiva Nacional.

Militant d´ERC.

Anònim ha dit...

Com sempre, mentides i mitges veritats que son les pitjors de les mentides .. Què té a veure Oriol Jonqueras i la seva elecció amb l'eleccio del candidat a les municipals?

Per què no expliques si tens vergonnya com es va escollir el candidat de Mont-roig? Qui el va votar? Com et vas fer militant tu?
Si tu mateix vas falsificar la data d'entrada al partit i encara vas a donar llisons als demés?

Al candidat a les municipals el trien els militants del poble i al candidat de les europees el tria la direcció del partit

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Nen/nena

parlar en ridao et dona un plus d'il.luminat/da, que si no ho menciones reventes. El conec millor i de fa molt més temps del que et puguis imaginar. En joanet darrerement ha dit del finançament que no és important, i tú t'el creus? Vas bé cireré, a Nicaragua l'omplen de cafè de fa molt de temps.

un militant informat