4 de febr. 2009

MOCIÓ PER LA INTERNACIONALITZACIÓ DEL DRET DE DECIDIR A TENIR UN ESTAT PROPI DEL POBLE CATALÀ


En un món globalitzat com l’actual, la nació catalana travessa una cruïlla històrica difícil i a la vegada decisiva. Trenta anys després de la recuperació de les nostres pròpies institucions d'autogovern, aquest, per bé que limitat, ha suposat un important avenç en el benestar de la societat catalana, en l'aprofundiment i en la seva adaptació a les demandes socials, econòmiques i culturals que se’ns han plantejat durant aquests temps.

Amb tot, el manteniment i la contínua millora del nostre país com un model de societat avançada i moderna, competitiva i capdavantera en la transmissió de valors cívics i socials progressistes necessiten assolir nous objectius i requereixen de nous instruments que no permeten l’actual marc constitucional espanyol. També és imprescindible una capacitat política que tampoc no està a la disposició de la classe política catalana a causa de la manca de sobirania amb què l’Estat Espanyol ha dotat a les autonomies.

Els reptes per a la continuïtat d'una nació moderna i pròspera en l’era de la globalització només podran ser superats si es desenvolupen polítiques ambicioses en el benestar social, en les infraestructures i els transports, en l’educació, en la recerca, en la societat del coneixement, en l'economia, en la indústria i en tots els àmbits que l’evolució futura demandi.

Aquestes polítiques ambicioses no són factibles sense un marc polític i jurídic adequat. L’actual marc, amb serioses limitacions que les recents reformes estatutàries han posat al descobert, agreujat per l’històric i persistent espoli fiscal al qual estem sotmesos, no podrà resoldre el nou finançament i farà del tot impossible la realització d’aquestes polítiques ambicioses i les inversions necessàries que es requereixen per fer front als reptes de la globalització amb garanties d’èxit.

Tot això, juntament amb les constants i sistemàtiques retallades de les nostres competències d'autogovern i els reiterats atacs contra la nostra llengua i cultura, posen en perill la nostra mateixa supervivència com a nació; més si tenim en compte que a Europa o es disposa d' un Estat propi o no s'hi compta.

Davant de tot això i en el context en el què ens trobem ara, el conjunt de la classe política i els sectors socials del nostre país hauríem de reflexionar molt seriosament sobre quin és el futur ens espera si no posseïm un Estat propi.

Ha arribat el moment que els catalans i catalanes decidim el nostre futur. És el moment d'apostar amb decisió per esdevenir una nació sobirana plenament reconeguda en el context internacional i poder desplegar totes les nostres capacitats col·lectives.

El dret a decidir és un dret democràtic i cívic que cal que totes les institucions sorgides de la voluntat popular pregonin i defensin. Més encara quan exercir aquest dret és la manera que avui disposem els catalans i les catalanes per encarar el nostre futur amb garanties de progrés i cohesió social. Progrés i cohesió social necessaris íntimament lligats a una llibertat i capacitat més grans del país per decidir les pròpies polítiques.

En els darrers mesos ha anat consolidant-se una iniciativa sorgida de la societat civil: Deu mil a Brussel·les per l'Autodeterminació de la nació catalana (Deumil.cat); l'objectiu de la qual és que milers de catalans i catalanes es manifestin el proper 7 de març pels carrers de Brussel·les -capital de les institucions europees- sota el crit de "Volem l'Estat propi!" en defensa i reclamant l'autodeterminació del nostre poble.

Deu mil a Brussel·les per l'Autodeterminació de la nació catalana pretén aconseguir que l'autodeterminació del nostre poble figuri en l'agenda internacional, especialment l’europea, i que els partits polítics nacionals es declarin compromesos amb aquest dret i a treballar per a garantir-ne l’exercici.

La iniciativa de la marxa a Brussel·les és de caràcter transversal i està totalment oberta al ciutadà individual, com també a les associacions que conformen la nostra societat civil, especialment les plataformes que en els darrers temps han estat protagonistes de les mobilitzacions més grans en resposta a les agressions contra les nostres llibertats i que reclamen el dret a decidir. També es dirigeix als sectors professionals i agents socials, empresarials i sindicals que entenen que la defensa dels seus sectors i interessos va íntimament lligada a una major capacitat del país per decidir les pròpies polítiques. I, sobretot, va dirigida al ciutadà català que, cansat que no se l’escolti, vol manifestar amb la seva pròpia veu a Europa, i al món, la nostra voluntat de ser una nació lliure.

Deumil.cat no està sotmès a cap sigla política específica i vol treballar obertament, mantenint l'autonomia de les persones, organitzacions i plataformes que persegueixin el mateix objectiu: l'autodeterminació de la nació catalana.

L'èxit de la iniciativa constituirà una oportunitat d'or per rellançar internacionalment el nostre dret a decidir. La marxa a Brussel·les servirà perquè el món, i Europa en particular, ens vegin als catalans i catalanes com una nació compromesa amb els valors cívics i democràtics. Constituirà una mostra de la nostra forma de ser, amb la presència i participació de la nostra cultura popular i una porta oberta als valors democràtics, cívics i solidaris que empeny la marxa a Brussel·les, mostrant la nostra inequívoca voluntat europeista des de fa generacions i la nostra determinació de participar en la construcció de la unitat europea com a catalans.




PER TOT AIXÒ, els regidors i les regidores del/s grup/s ________________________________________ PROPOSEM al Ple de l'Ajuntament l'adopció dels següents ACORDS:

1.- Adhesió del Ple de la Corporació Municipal als objectius de la manifestació ciutadana que recorrerà pels carrers de Brussel·les el proper 7 de març. Objectius que no són altres que aconseguir posar el dret de decidir a tenir un Estat propi del poble català en l'agenda internacional i en la centralitat del debat polític català, per tal que la nostra classe política es comprometi a treballar per a garantir el seu exercici.

2.- Comprometre's aquest Ple de l'Ajuntament a fomentar dinàmiques que ajudin a fer conèixer internacionalment la reivindicació del dret de decidir a tenir un Estat propi català. Impulsant contactes institucionals internacionals amb autoritats locals d'Europa i del món en general.

3.- Comunicar aquests acords a l'organització de la manifestació ciutadana a Brussel·les Deumil.cat; al Consell Comarcal; a la Diputació provincial; al Parlament i Govern. Així com al Parlament i Comissió europees.


________________, a __ de _______________ de 2009

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Suposo que els regidors d´esquerra de Mont-roig defenseran aquesta moció.
¿algu sap si tenen la obligació de fer-ho per tal de ser militants , regidors i membres de l´equip de govern?
Si us plau els que esteu mes posats amb política municipal contesteu, per veure si es convenient seguir votant esquerra com sempre he fet.

Anònim ha dit...

Per tothom és conegut, que els regidors d'erc, poden fer aportacions inimaginables.
Aquesta vegada, no es preveu perill per aquesta moció, tot i que sempre pot condicionar-la, si son amenaçats per part dels socis de govern(segons ells), de pendre la casa de la vila a Miami o d'aturar la molt necessaria restauració de la façana de la "casa de cultura", etc.etc.............
Ja veurem que ens aporten per tal de salvar-nos de nou.

Autodeteminaió del poble català

Per cert, molt bona moció.

Anònim ha dit...

En la reunio de la executiva (ERC Mont-roig del Camp) del dia 04/02/09, aquesta va decidir presentar la´"Moció per la Internacionalització del Dret a Decidir a Tenir un Estat Propi del Poble Català" en el ple de l´Ajuntament de Mont-roig a celebrar el dia 25/02/09,os convido a visitar la pagina de esquerra a Mont-roig!!!!
Reagrupats os esta passant el mateix que als d´Intereconomia,nomès voleu enganyar als ciutadans amb les vostres "veritats" que cada vegada es demostren menys veritats i mès mentides.Cal contrastar les vostres informacions no ens les podem pendre seriosament.

Lomarraco - Visca Catalunya lliure!!!!!

Anònim ha dit...

Avui tinc clar que vosaltres sou Reagrupats nomès per anar en contra de l´Anguera.
Fals tot el vostre discurs, fals i manipulador i per a mostra un boto!!!!!


http://www.esquerra.cat/locals/?id_local=463

Anònim ha dit...

Fins fa uns dies el moviment del company Carretero em pareixia un moviment serios i amb futur, pero che, avui em sembla menys serios i amb menys futur, potser el lider es bo i capaç, pero la resta d´acolits i seguidors no estan a l´alçada. Llastima pareixia una altra cosa.

Anònim ha dit...

Contrastar les nostres informacions per part vostre?
vosaltres no cal que contrasteu res, en sou els protagonistes. Potser de tant repetir el vostre discurs mentider vos el creieu i tot. Realment sou uns "fenómenos" com el vostre MEGA lider Anguera, lo triat per tothom menys vosaltres. Vosaltres només serviu per jogar a seguir al rei, encara que sigui imbecil.
Aclariment "fenómenos" : l'altre veritat, sempre és una mentida.

vosaltres com sempre, de derrota en derrota fins la victoria final.

au donç

Anònim ha dit...

Voleu, mitjançant aquest blog fer un servei a la ciutadani o ans al contrari, i el que voleu es utilitzar aquest mitja per difamar, insultar i mentir?
Ser un/uns busca-raons, no vol dir, tenir rao!!!!

Doncs podeu continuar, la victoria es vostra, com sempre de victoria a victoria i fins al final?

Anònim ha dit...

Anomin 20/02 20:36

Vols parlar d´amenaçes?
Et sone l´amenaça de cremar l´Ajuntament? siiiiiiiii, vols continuar parlant d´amenaçes?

Anònim ha dit...

De quines amanaçes parles? potser de la que esta escrita en un full de calendari i enviada per correo ordinari?

Anònim ha dit...

Cremar l'ajuntament?, ho dius de veres?. No cal, ja el fotreu vosaltres a terra per un plat de llenties. Et sonen els plats de llenties?

Valdria més que deixeu de dir rucades.

Lo vostre, és calumniar que alguna cosa queda. REALMENT IMPRESENTABLES

Anònim ha dit...

lomarraco 10 / febrer / 2009 11:44
LA VERITAT ET PERSEGEIX, PERÒ TU ETS MOLT MÉS RÀPID

"cortar y pegar", només vol dir que saps "cortar y pegar" algunes veritats que diuen altres; i tu te les fas teves per veritar, les mentides. Aquesta "no cola", pots intentar-ho de nou.

Anònim ha dit...

Contra l'Anguera?

10 / febrer / 2009 12:03

Pots aclarir sisplau,

"Avui tinc clar que vosaltres sou Reagrupats nomès per anar en contra de l´Anguera".

No puc entendre la relació reagrupats contra l'Anguera.
Hi ha gent normal a favor del Anguera polìtic?

Anònim ha dit...

Com no tinc la possibilitat de fer-vos arribar un correu electronic (no surt cap adreça o jo no la se trobar),os comunico que si algu vol fer el viatge i vol mès informació, es pot comunicar amb l´adreça següent:
dpgarreta@hotmail.com
es la delegada per Mont-roig del Camp.
Gràcies a tots i totes. Som-hi tots a Brusseles!!!.

Anònim ha dit...

Benvolguts, benvolgudes.

Aquí teniu els primers detalls referents a la manifestació

Punt de trobada. Porta principal de la Gare du Nord a les 11 del matí
Parquing d'autocars, furgonetes i cotxes amb distintius a Boulevard Albert II / Köning Albert II Laan (a 100-200m de l'estació). Seran dirigits per la policia local
Recorregut de 3 qm. Estació del Nord fins Boulevard du Midi cantonada carrer Anderlecht
Tindrem un escenari de 6x4m i equip de so. 5 carpes amb taules i cadires i WC químics.

Anònim ha dit...

anonim 16 de febrer 12:58

reagrupatsmontroig@gmail.com