24 de febr. 2009

LIDERATGE


No ia dubte , que el líder es imprescindible en la mojoria dels assumptes de la vida i encara més en política , pero adaptat al segle XXI . No crec en un lideratge basat en el culte a la personalitat d'un lider que mai no s'equivoca .
Des de sempre , se sap que un líder ha de tenir unas característiques mínimes basades en una personalitat forta , segur de si mateix i amb una prou empatia per saber convèncer als altres . Avui en dia , a més d'aquest perfil diguem-ne clàssic , cal que tingui habilitats per parlar amb públic i als mitjans de comunicació .
Peò un líder amb totes aquestes caracteristiques en el segle XXI ja no en té prou , la complexitat de la nostra societat i de la seva politica urgeix un model de lideratge basat en un líder que sàpiga treballar en equip . Per això , aquest líder també ha de ser capaç de reunir i triar els millors per fer l'equip . Un líder que no tingui un equip molt competent darrere que l'ajudi a resoldre els complexos problemes actuals realment ho te molt dificil per reexir . No espot enganyar a la ciutadania durant molt de temps com abans ; ara , gracies a la llibertat de premsa i sobretot a Internet , en poc temps es posen ràpidament al descobert las mancances dels lideratges
Per reunir un equip competent , el líder ha de tenir prou credibilitat i autoritat moral per covèncer que formi part de l¡equip les persones de mes alta vàlua i compètencia que comparteixen els mateixos objectius . Vet aqui un dels problemes més dificils de resoldre ; malgrat que en teoria cada dia hi ha més gent amb estudis i competent , en la politica catalana i en general sembla que això no es manifesti . Ans el contrari , la mediocritat semla imperar en els lideratges de molts partits .
El problema rau en el fet que en la política actual , els equips es formen per interessos particulars , els lideratges se sustenten en el mercadeig de quotes de poder a canvi de fidelitat absoluta . el fet d'aconseguir el lideratge d'un determonat grup per la via del "reglament" , prescindint de tota ètica i marginant a tot aquell que pose en dubte el lideratge , porta necessariament al fracàs , amb la corresponen perdua de suport electoral .
Per trancar aquesta conjuntura , cal que el lideratge estigui basat en un líder que , a part de reunir el que abans s'ha explicat , tingui una visió clara del que vol aconseguir . La convicció d'aquesta visió ha de ser tan forta que , juntament amb l'entitat moral i competent del líder , fa que la gent el segueixi malgrat que no expliqui com ho aconseguirà .
Per poder realitzar amb èxit un bon govern , cal un lideratge basat en el que abans s'ha dit . Aquest lideratge ha de fer de catalitzador del suport per mes llibertat i participacio ciutadana que es troba difuminat en la ciutadania per tal de que reaccioni amb força cap a la direcció correcte .

18 comentaris:

Anònim ha dit...

oBAMA,oBAMA,oBAMA!!!!
Demagog pur, pur demagog.
En el vostre cas, jo no parlaria de liders, els Reagrupats de Mont-roig mès aviat sembleu "Il.luminats"
Diu el diccionari;
Il.luminat = Persona que creu que rep missatges sobrenaturals i divins.

Un amb dos dits de front.

Anònim ha dit...

Miquel, deus estar content amb aquests, et fan la promocio i gratis!!!!!!!!!!!!!!!!
Bon cartell aquest i com ja vaig dir en el seu moment, era el millor equip de tot el municipi.

Salutacions i Visca Catalunya!!!!

Anònim ha dit...

teniu alguna persona al vostre equip que reuneixi totes aquestes característiques?, si és així, enhorabona!, a les pròximes eleccions, potser votaré al vostre "Obama".

Anònim ha dit...

a veure si vosaltres pengeu el vostre líder, així el podrem anar qúestionant, si és que en realitat en teniu de líder.
Quan entro en el vostre blog, tinc la sensació que només qüesttioneu el que vosaltres us sembla, potser vadria la pena que us miressiu el melic!!
si el vostre líder és el que em penso aneu apanyats!

Anònim ha dit...

Quin record, lo cartell, ja es bona veritat Miquel, que la vida posa a cadascú al seu lloc, veus? tu regidor i els altres..........
Salut als dos regidors d´ERC i felicitats per la "Mocio", felicitats tambe a la executiva, segurament a mès d´un l´hi agafara un mal de panxa.

Salut i Republica!!!

Anònim ha dit...

Company:Llastima que la majoria de votants del municipi no pensin com tu amb el tema del millor equip de tot el municipi ,tan sols ea 12.32%
no deu eser tant bo?

Anònim ha dit...

Nosaltres no tenim un "ordeno i mando" tots som iguals , y no amb d'agrair ni pagar cap favor.

Anònim ha dit...

ni ha que tene sort, sense pagar favors els hi arreglen plans parciasls per pol.ligons industrials, la veritat es que teniu rao no teniu un ordeno i mando perque casi tots u sou ordenos i mandos

Anònim ha dit...

he llegit l'escrit i he vist la fotografia i francament no hi veig cap relació que avali alguns dels comentaris descalificant directement als reagrupats de mont-roig. Cal vigilar i no passar-vos de frenada.
No crec que aquests reagrupats ho facin tot malament.
Deixeu parlar a qui vulgui fer-ho, nomès així tindreu dret a ser escoltats.
Per acabar, qui tingui dubtes, pot entrar a la web local d'erc. on les dades dels resultats us treuran de dubtes. Com és habitual les dades diuen la veritat.

Anònim ha dit...

"lideratge"

Els liders neixen.
Els que volen ser-ho, i no en són, confonen les coses i també a les persones. Tothom sap que el lideratge d'una clase no cau sobre el profesor/a.
Els liders no es poden fabricar, fer-ho és fracasar.
A la responsabilitat polìtica de Mont-roig, de liders manufacturats, en tenim tres parts de sac.
això no ho diu en cap diccionari.....

Anònim ha dit...

Sers. de l´executiva d´ERC de Mont-roig, si us plau, façin public el dictamen de la "Comissió de Garanties", en la que es dona la rao a l´actual excutiva.
No acceptar el dictamen diu molt del tarannà dels Reagrupats de >Mont-roig<,els militants ja estem una mica cansats d´aquesta situació.

Un militant.

Anònim ha dit...

El cartell original tenia les sigles d´ERC, on son?
El vostre lider (amagat com una "rata" darrera d´En Carretro, que si dona la cara) on es?

Unambdosditsdefront.

Anònim ha dit...

Ara et vindrà de les sigles... si els dirigents actuales les varen canviar per "esquerra", que no t'en recordes?
Es una de les nostres reivindicacions, s'han canviat el nom del partit i no ho ha consultat a ningú, hem sembla bastant surrealista.

Anònim ha dit...

Crec desafortunat el fet de posar la foto del Miquel al post, si llegiu l´escrit val per qualsevol líder i aquest crec que ja ha deixat de ser-ho, si podria valdre per l´actual direcció d´ERC al pais, al poble, i fins i tot als reagrupats de Mont-roig que també els hi manca un lider.
Si us plau no debatim mes per noms i comencem a fer-ho per les idees.
També voldria demanar al que acusa de que els hi han arreglat plans parcials de poligons que sigui mes explicit o es faci informar bé .
Si hem mereixen respecte els reagrupats de Mont-roig ,es perquè que jo sàpiga tenen les mans totalment netes de rebre favors, feines o haber cobrat cap sou de l´administració, cosa que no poden dir la majoria que els critica.

Anònim ha dit...

Unambdosditsdefront?

Sort en tens de tenir-los, tot i que, t'els adjudiques tu mateix un cop has insultat. Un xic estrany el parell de ditets!
En Carretero, ni s'amaga ni rateja i té més front del que et puguis imaginar.
On realment manca lideratge, és a l'executiva de la secciò local
d'esquerra.
Els reagrupats de mont-roig, de lider, en tenen més d'un i no es maten entre ells.

+front que dits

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Per mi, els liders no neixen, es fan. Amb capacitat d'esforç, treball, voluntat, sacrifici, ... Que en aquesta vida res ve regalat. Per mi un líder no és un il·luminat, ni li ve per la "gràcia de déu", s'ho ha de currar. Si no, malament rai... sobren els exemples...

PD: Està molt bé que no us mateu entre vosaltres, però sortiu a matar, i això no pot ser bo.

Anònim ha dit...

segueixes fent servir el dits, senyalant per distreure, en lloc del front.
dubtes del lideratge innat, potser perque et troves en fase de producciò lideral