1 d’oct. 2009

CONSULTA POPULAR ( refèrendum )






La consulta popular (referèndum) del municipi d’Arenys de Munt , ha tingut un gran ressò mediàtic , tan al nostre país , com a la resta de l’estat espanyol , i de retruc encès la metxa del procés independentista a nivell de consulta popular a diversos municipis de Catalunya , on s’han presentat mocions en els ajuntaments per tal de determinar quin es el recolzament municipal a les iniciatives d’entitats locals , o grups de persones que desitgin portar a terme la consulta popular en el municipi.
Significatiu es el cas del municipi de Montblanc ( Conca de Barbera ) on es va aprovar per majoria donar suport a la consulta , amb l’abstenció del regidor del PP , i el vot en contra del regidor d’independents per Montblanc , cal esmentar que l’alcalde del municipi es d’ERC i que governa amb minoria.
A Tarragona ciutat la moció no va ser aprovada , donat que el govern municipal de la ciutat esta en mans dels socialistes (PSC) , el que evidencia un cop mes el tarannà unionista del socialistes de Catalunya.
La pagina web d’ERC de Mont-roig del Camp ( esquerra.cat / mont-roigcamp) el dia 16-09-2009 que el regidor Ferran Pellicer assistirà a la convenció pel dret a decidir , i acaba dient “ mentre decidim una estratègia conjunta sobre la convocatòria del referèndum, donaren suport a qualsevol iniciativa com la d’Arenys de Munt que es vulgui realitzar al municipi” el que porta a plantejar-ne tot una sèrie de qüestions o preguntes
1º En els municipis esmentats anteriorment l’iniciativa a sorgit del propi ajuntament.
2º Que vol dir “estratègia conjunta” ,ho es que tots els municipis son iguals i per tots serveix el mateix sistema d’actuar. La idiosincràsia de cada municipi es diferent , i per tant la forma d’actuar a d’esser diferent.
3º Tenen por d’enfrontar-se als seus companys de consistori presentant la moció , i esperen que alguna entitat prengui l’iniciativa.
4º En cas de portar a terme la consulta s’hauria de fer en tot el municipi o nomes en el nucli de Mont-roig ( tots sabem que de fer-ho en tot el municipi el resultat es clar)
5º per motivar la participació de tota la ciutadania potser seria bo invertir la pregunta , en comptes de preguntar , VOLS L’INDEPENDENCIA DE CATALUNYA , es podia preguntar , VOLS CONTINUAR AMB ESPANYA .
6º A que estan esperant els regidors d’ERC , un partit clarament independentista ,amb el suport de tots els militants,a presentar la moció al ple municipal
Dona la sensació que tant els regidors com el directius de la secció local d’esquerra estan mes preocupats en conservar el seu estatus , que de dur a terme allò que diu la declaració ideològica del partit.

Aquest escrit a estat enviat per un seguidor del bloc , i publicat integrament tal qual ens ha arribat.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

En este escrito volvéis a repetir que si se hace en todo el municipio el resultado esta claro, imagino que se refiere a que ganaría el NO, creo que no hay que ser tan prepotente y como ya comenté ganaría el SI en todo el municipio ya que los del NO no irán a votar seguramente, a si que, que miedo hay en que la consulta sea en todo el municipio???, que es como debería ser, o solo viven catalanes en el nucli?
Dos de la costa

Anònim ha dit...

Los democratas nunca tienen miedo al resultado de las urnas, solo son una serie de preguntas para que las responda (si se atreve) a quien corresponda.

Anònim ha dit...

Dos de la costa,lo que ellos quieren decir es que,deberian votar solo los catalano-parlantes,de apellidos catalanes y si puede ser,que sean de ERC.Los demas no nos sentimos catalanes ni lo somos para ellos.A eso tienen miedo.Por suerte la sociedad catalana somos bastante mas tolerantes,quitando a cuatro fachas que hay por ahi.Extremistas siempre habran por desgracia.
Saludos.

Anònim ha dit...

http://miamibaches.blogspot.com/2009/09/ahora-que-estan-de-moda-las-consultas.html

Anònim ha dit...

jajajaja que bueno una consulta independentista en este blog, ganara el SI, nooooo??? jajajaja

Anònim ha dit...

http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/91178-veuria-be-que-al-seu-municipi-es-fes-una-consulta-com-la-darenys-de-munt.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=portada&utm_source=rss&utm_medium=portada&utm_campaign=rss

Anònim ha dit...

No per córrer més s'arriba abans!! fins al desembre hi ha temps.
A mi el que m'agradara veure es que fareu vosaltres si assoliu alguna representació a les urnes i no teniu majoria, proclamareu la independència unilateral de Catalunya? amb qui pactareu? os en tornareu a casa amb la cua entre cames? os dividireu encara més? l'hi continuareu fent el joc als espanyols i a CiU? tot plegat molt ridícul!!!
Si voleu jugar haureu de respectar les normes del joc i si no esteu fomentant una altra cosa, i no em crec que ningú avui en dia vulgui jugar fora d'aquestes regles.......

Anònim ha dit...

Segurament farem quelcom millor que vosaltres quan us foteu la castanya a les properes. Seguirem al peu del canó, sense aires de protagonisme ni de representació, com fa molts anys que fem.

Ja veurem com reaccioneu vosaltres si no podeu seguir a la menjadora

Benach no es parla amb Carod ni amb Niubo.

Carod no es parla amb Puigcercos.

Uriel Bertran no es parla amb ningú.

Mas tremola cada cop que sent a parlar del Recoder.

Duran i Mas es parlen?

Castells acabarà de consultor de multinacionals car al PSC ni l'entenen ni l'escolten i ja ni li parlen.

Resultat final: Sociovergencia, ells contents i vosaltres amb un pam de nas. I nosaltres, demà 5 diputats, passat demà 20 i potser algun dia 69 (i si no, cap a casa hi falta gent, però almenys amb dignitat).

Au, aneu a donar lliçons a un altre blog!!

Online Poker Site Review ha dit...

And all?