18 de set. 2009

VOLUNTAT POPULAREl diumenge 13 de setembre passarà a la història de Catalunya. El poble català, escenificat en el poble d’Arenys de Munt, ha mostrat a tot el món que vol exercir el dret d’autodeterminació (un dret reconegut per l’ONU i que, encara que sembli mentida, també ha ratificat l’Estat espanyol). Ho ha fet de la millor manera, votant democràticament en un referèndum.

L’Estat espanyol, en aquest cas el govern del PSC-PSOE, incomplint aquest dret universal dels pobles a l’autodeterminació, ha fet tot el possible per impedir-ho, fins a l’extrem de permetre una manifestació feixista per mirar d’acollonir els ciutadans, com també d’amenaçar l’Ajuntament d’Arenys de Munt d’inhabilitació i penes de presó si donava suport a la consulta.

Davant d’aquests fets, encara hi ha algú que cregui que els catalans no som una colònia ocupada pels espanyols? Encara hi ha algú que pensi que és possible l’encaix a Espanya?

Per mi, tot el que ha succeït els darrers anys, amb l’Estatut, el finançament, la sentència del TC que aviat sortirà i el que està passant a Arenys, és la confirmació fefaent que Espanya no té cap intenció de donar cap oportunitat perquè els catalans puguem ser ciutadans amb els mateixos drets que el poble castellà. Espanya està basada en tots els trets culturals i històrics del poble castellà i tal com diu la seva Constitució, només hi ha una nació: l’espanyola, és a dir, la castellana. Per Espanya, els catalans som una colònia i com a tal som i serem tractats sempre.

Per tant, demanar el reconeixement de la nació catalana dins d’Espanya és impossible i per molt que diguem en manifestacions que “Som una nació”, pels espanyols i també a la resta del món, això té tan poca validesa jurídica com dir que som marcians.

Com que no som reconeguts com un poble diferent, negociar amb Espanya més autogovern que la resta de l’Estat és una fal·làcia. Quan des dels partits catalans parlamentaris diuen que negociaran amb el govern espanyol per aconseguir el concert econòmic o més traspassos o una llei de normalització lingüística a favor del català i en detriment del castellà, o l’oficialitat del català a Europa, o el reconeixement de les seleccions esportives catalanes, són només enganys per perpetuar la situació actual de colonització. ¿Algú pensa que si per una consulta feta per una entitat cultural privada en un petit poble del Maresme els espanyols han posat tota la maquinària de l’Estat per impedir-la, a l’hora d’aconseguir el més mínim bri real de sobirania per als catalans ho deixaran fer? Amb sort, només ens donaran més descentralització administrativa, però mai res que ens pugui dotar d’instruments per aconseguir més sobirania.

Els partits que prometen que ho aconseguiran, menteixen i ho saben.

Però aquests mateixos partits, que per cert han enviat destacats membres a Arenys de Munt a fer-se la foto, tenen l’oportunitat de deixar de mentir. Ara aquests partits poden aprofitar l’exemple que han donat els seus coreligionaris a l’Ajuntament d’Arenys i unir-se per demanar que al Parlament de Catalunya, es faci el mateix: Que rectifiquin i admetin la ILP que Deumil.cat i el CeL vàrem presentar avalats per més de 10.000 signatures i que la Mesa del Parlament va rebutjar. Una ILP que proposava fer el 2010 la mateixa consulta amb la mateixa pregunta d’Arenys de Munt a tots els ciutadans de Catalunya.

Ho faran? No, estic totalment segur que els actuals dirigents d’ERC, de CiU i d’Iniciativa mai no seran prou valents i patriotes com han estat els seus companys de partit d’Arenys de Munt. Ara s’omplen la boca de discursos, es fan fotos i miren de sortir als diaris fent declaracions. Fins i tot, alguns demanen que tots els ajuntaments de Catalunya facin el mateix que Arenys de Munt. Tot això per als dirigents dels partits catalans no té cap cost, és gratis. Ells hi posen la cara per la foto, els catalans de cada poble, hi posen la pell.


La resposta catalana només serà realment efectiva per a Espanya i a la resta del món si es fa des del Parlament de Catalunya, cambra de representació política de tots els catalans i per això cal treballar de valent per fer realitat una candidatura plena de patriotes, disposats si cal anar a la presó, que votaran el 2010 a favor de la declaració unilateral d’independència de Catalunya.

Si no fem, serà trair l’exemple que han donat els milers de ciutadans d’Arenys, els deu mil que varen venir a Brussel·les i els centenars de milers que s’han manifestat per Barcelona

Per cert, quan es dura a terme una consulta popular al nostre municipi per l’independencia de Catalunya ? , seria bo saber que en pensen els nostres convilatants del tema, tot i reconeixen les dificultats d’organitzar un esdeveniment com aquest , per la dispersió del nostre municipi , seria positiu conèixer que en pensa la gent de Mont-roig , almenys els partits que s’anomenen independentistes tindrien una base per redreçar la seva estratègia independentista , especialment Esquerra , que a mes de dos regidors en l’equip de govern tenen 31 militants mes , en total 33 militants , dades que publiquen en la seva pròpia pagina web (esquerra.cat/mont-roigcamp), a que estan esperant per dur a terme la consulta , ho es que son militants del partit per altres qüestions? Ho com ia es habitual esperen que el partit els digui el que han de fer i com ho han de fer.

Endavant les atxes!!


7 comentaris:

Manel des de l'Exili ha dit...

Estic com no podria ser, totalment d'acord amb aquest escrit

Només afegiria que seria bo que el referèndum a Montroig s'organitzés a partir d'un grup o col.lectiu no vinculat a cap partit, encara que els seus membres estiguessin o no militant a alguns.
Cal aconseguir la màxima unitat i transversalitat entre els sobiranistes per poder fer el referèndum.

Cerqueu punts en comú i no deixeu que un partit acapari protagonisme.

Endavant les atxes!!

Manel Bargalló
Una salutació des de Alemanya als meus companys i amics del poble de mons pares.

Anònim ha dit...

IMPOSIBLE! STOP
.-No podem realitzar cap referendum, perquè sòn il.legals.
-STOP-
.-Els nostres militants venen de bases de dretes de tota la vida.
-STOP-
.-tenim un pacte amb les forçes espanyolistes.
-STOP-
.-No podem vendre el nostre futur inmediat.
-STOP-
.-Els nostres representants al magnific si negen rotundament.
-STOP-
.-Aa que hi ha crisi! No estem per donar llangostes als independentistes.
-STOP-
.-Seriem uns desagraïts.
-STOP-
.-Els de tota la vida no hi estan d'acord.
-STOP-
.-Hem preguntat a "l'aramis fuster" i diu que de cap manera.
-STOP-
.-Nmès tenim una associació que abarqui tot el poble.
-STOP-
.-L'associació no té local propi.
-STOP-
.-Aquesta associació la dirigim els de la " cosa nostra".
-STOP-
.-No entenem aquest xarampió independentista, ara es l'hora de la grip "A".
-stop-
.-Que als "amos" no els ve de gust.
-STOP-
.- Els nostres "compañeros i camaradas " de consistori, deixarien de parlar-nos.
-STOP-
.-Per aquest i altres motius, es imposible.
-STOP-

JO MATEX!
-STOP-

Anònim ha dit...

I si miressiu d''aprofitar el referendum per preguntar tambe sobre la independencia de Mont-roig/Miami?

Anònim ha dit...

No patiu que els del NO sortiran fins de sota les pedres o de la costa.

Anònim ha dit...

Sembla que la qüestió de la consulta a Montroig no està prou madura. Em sembla que caldrà esperar a que ho faci el Parlament, això de la independència. En qualsevol cas, em sembla que ara a Montroig li cal unitat per a dur a terme una veritable transformació del poble. I mentre es transforma el poble cal treballar per augmentar el grau de catalanisme dels convilatans.
Un poble que hauria de ser dels més bonics de Catalunya fa autèntica pena, i la cosa no millora sinó que va pendent avall.

czxvz ha dit...

Tranquilo anonimo de las 21:40 que si hay referendum por la independencia de Mont-roig,seguro que gana el SI.

Uno de la costa.

Anònim ha dit...

ANONIMO 18SEP 21:40 relájate que seguro que gana el SI, por que los del NO no pensamos ir a votar, tengo cosas más importantes de las que preocuparme ese día, el día D a la hora H.
Pero por si acaso no os fiáis primero independizaros de Miami y lo tenéis a huevo, el SI.
Dos de la costa