12 de juny 2009

L'EIX NACIONAL



En el món actual, a l'igual que en la vida diària tot és qüestió de priotitats , la meva prioritat és contribuir que el meu país, Catalunya, es converteixi en un país normal. Tan complicat és desitjar això?, crec que no és una utopia ni un impossible, nomes desitjo viure en un país normal. I que és per mi viure en un país normal?

És imprescindible tenir una consciència de nació. Som un poble amb una mateixa cultura, fruit d'anys d'història, tenim una llengua pròpia, el català, uns costums i unes tradicions comunes. I per damunt de tot la voluntat d'ésser catalans, un sentiment col-lectiu que ens identifica com a nació, és evident, que en gran part, tenim aquesta consciència de nació i és el fonament del nostre país.

En segon terme, per tal de sentir-nos reconeguts nosaltres mateixos, com a país, és imprescindible que nosaltres siguem els responsables de les nostres de les nostres accions, decisions, i gestions de tot allò que ens afecti. Cal assumir la responsabilitat i cal poder respondre de manera assenyada i madura pels nostres actes. I aquesta possibilitat només la dóna la llibertat.

Som un país amb seny, madur, autònom, amb majoria d'edat i necessitem sentir-nos realitzats com a tal, allunyats d'actituts paternalistes i de tuteles exteriors que ens suposen un fre al nostre desenvolupament cultural, social i polític. Que ens respectin com a un país normal!. És de justícia el que demanem! Només volem sentir-nos lliures per fer del nostre país allò que vulguem ser. Això no és una petició gratuïta, és el clam de un poble que té voluntat d'ésser.

És més que evident, la via independentista és la que recull aquest sentiment. Volem ser un país lliure per decodir lliurement. La independència, nó és un objectiu per si mateix, sens dubte és el mitja per assolir la plena normalitat política com a país.

Queda per tant clar, que com a nació, la independència ha d'ésser la nostra prioritat.

Vist l'actual panorama polític del nostre país, necessitem mobilitzar-nos nacionalment per fer aflorar i recollir aquest sentiment arreu del territori. Cal implicar tota la societat, sumant totes les sensibilitats existents per canalitzar aquesta il-lusió col-lectiva que ha d'ésser la força del nostre país.

Reagrupament ha pres la iniciativa i de la ma d'un nombrós grup d'homes i dones que tenen con a prioritat "l'eix nacional" per la indepedència del nostre país, aglutinar en una candidatura transversal, independentment de la seva procedència, ideologia i religió, que tinguin clar el significat de les paraules "unionista" i "independentista", totes aquelles persones disposades a treballar i donar suport a la candidatura al Parlament de Catalunya, de les Autonòmiques del 2010, perquè els diputats elegits, posin d'una vegada per totes damunt la taula la llibertat pel nostre país.

Ara toca que tots els catalans i catalanes treballem en aquesta direcció, afegint el nostre gra d'arena per tal de poder construir el nostre país.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Parleu d'eix nacional i us referiu a la Catalunay esquarterada en quatre províncies?

Milllor la Catalunya plena, els Països catalans de salses a Guardamar i de Fraga a Maó, no?

Anònim ha dit...

eres un inbecilc contestacion de las 22. 34

Anònim ha dit...

Grans arguments, els de recòrrer a la imbecilitat d'un comentarista.

Diuen molt del tarannà democràtic del de les 23:34

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Que es pot esperar, d'una "senyora"
creguda que es la matressa del municipi, que pot decidir quan i com la resta d'entitats poden celebrar les festes conmemoratives, que no te cap escrupul en crida a l'ordre amb crits i amenaçes publicament a tot aquell qus no s'haplega als seus capricis, d'hon a tret la faculta per fer-ho, tinc antes que mai a tingut cap carrec public, i que el seu unic merit es el de estar casada amb un regidor que diuen a venut el municipi per poder i sou.
el nostres mandataris municipals aurien de pendra nota del comportamen d'aquesta "Senyora" don l'imatge del municipi diexa molt que desitjar.

Anònim ha dit...

Molt valenta akesta senyora. D'on no n'hi ha, no ni pot rajar. O si???

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

aquesta señora no has mereis cap respecta perque ella no respecta a ningu es una resentida y una amargada