20 de maig 2009

Carta de comiat als companys d'Esquerra


Benvolguts companys : Aquesta carta és per anunciar-vos que el militant Jaume Sabate Grifoll, amb carnet 26361, deixa de militar a Esquerra Republicana de Catalunya després de vuit anys de fer-ho. No ha estat una decisió facil , com tampoc n'estic content, però atessos els darrers esdeveniments, és la millor opció que puc triar.
Com molts de vosaltres ja haureu vist , desde fa un temps he estat molt crític amb l'actuació d'Esquerra, i si ho he fet, ha estat perquè creia que hi havia la possibilitat de posar-hi remei. Primer, vaig pensar que podia fer veure a la direcció que estava equivocada en la seva estratègia del pacte del tripartit, i mes tard, veient que no rectificaven, malgrat totes les raons esgrimides, vaog decidir d'apostar per forçar el canvi d'aquesta direcció que ha portat a Esquerra a ser un partit amb més exvotants que votants i qui sap, pot ser que també amb més exmilitants que militants.
Però no ha pogut ser, a vegades un no pot aconseguir el que vol, encara que he mirat d'explicar, penso que carregat de raó, que contraproduent que és l'actual estrategia i sobretot la manco de credibilitat que te l'actual direcció d'Esquerra, vosaltres companys militants , noho heu volgut veure, ja se sap, quan es tracta de temes relacionats amb les persones, la racionalitat sempre queda supeditada a les emocions, i en aquest cas de la direcció d'Esquerra, també al component de poder conservar la seva feina com ha polítics professionals.
La professionalització de la política, cosa totalment legitima si es pensa que a casa nostra es pot fer política com en un pais normal, és per mi contraproduent per a la lluita independentista, ja que el problema companys és que no estem justament en un país normal. Els països Catalans no són cap pais ni cap Estat, són només una nació sotmesa a la colonització d'Espanya i a vegades emb sembla que alguns dirigents d'Esquerra ho han oblidat. Es aquest comtext, la professionalització de la política és per mi inversament proporcional a les possibilitats d'aconseguir la independencià.
estia segur , però que molts de vosaltres, companys militants d'Esquerra, si continueu donant suport a l'actual direcció d'Esquerra, no ho feu per les mateixes raons que tene els que han fet de la poítica una professió, sinó perquè encar creieu que la pluja fina i el patriotisme social, pactant amb el PSC-PSOE, és una bona estratègia per aconseguir crear les complicitats independentistes que en Carod i en Puigcercós diuen que son necessàries abans de començar a fer els passos per proclamar la independència. Tranqils companys, no ho penso citicar mes. Ja he gastat massa temps ha fer-ho i si devant de la situació actual no ho voleu veure, és que potser no ho fareu pas mai.
Amb Esquerra Republicana de Catalunya he viscut situacions bones i d'altres no tant, durant vuit anys he treballat de valent per donar a conèixer el missarge independentista als meus amics i parents, al meu poble, he lluitat sense defallir en les pitjors circumstancies, quan vaig ser marginat per la Camarcal en la suspensió d'executiva , i localment en les municipals 2007, he viscut moments maravellosos amb la creació de Secció Local, i amb els resultats de 2003 i 2004 com tambe d'altres de pitjors, sobretot darrerament, en definitiva; he dedicat una part de la meva vida per fer creixé ERC perqué pensava que era la millor opció per acondeguir l'unic que m'importa: la independència del meu país.
Però companys miltants d'Esquerra, la direcció del partit en què tant confieu ha triat el pitjor moment, si es que n'hi ha algun de bo, per dir-nos a una part important de la militància que tenim com a prioritat la independència que al partit hi sobrem. No es gaire intel-ligent fre-ho davant d'unes eleccions europees i quan falta menys d'un any, com apunten molts analistes, per a las eleccions al Parlrment de Catalunya. Però sembla que els sentiments emboiren la racionalitat d'alguns. i amb comptes de mirar de sumar, s'aboquen a fer fora del partit els que no combreguen amb ells sense que els importi les conseqüencies.
A partir d'avui el meu objectiu és dedicar tots els meus esforços en la lluita independentista, sense perdre més temps en fer pedagogia als qui no volen posar-se a la raó ( de fet, igual que passa amb els espanyols ). Per això ara la meva prioritat és donar vida al moviment sobiranista que Reuagrupament està duent a terme, per aconseguir que aviat tinguem una candidatura d'ampli espectre al Parlament de Catalunya que proclami la independencia. Ens queda poc temps i ara és el moment de frer-ho.
Però no puc acomiadar-me de tots vosaltres sense donar-vos les gràcies, companys d'Esquerra per haver-me donat l'oportunitat de poder treballar per l independència de la meva nació. Garcies per haver pogut conèixer tants patriotes de pedra picada i gràcies sabretot per haver-me ensenyat la manera com NO S'HA DE FER POLITICA per aconseguir la nostra llibertat.
Visca la terra !
Salut i independència !

12 comentaris:

Anònim ha dit...

No et faci pena Jaume, perden mes ells que tú i ja no tindrás que donar explicacions que ni tu et creies , amb decissions i fets difícils de justificar que ha portat a terme ERC els últims temps.
Per cert¿saps quan militants d´ERC a Mont-roig han fet el mateix que tú?
¿quina es la vostra postura per les properes municipals?

¿presentareu llista els reagrupats?

¿Creus que es posible un "Reagrupament" a Mont-roig, per tal de recuperar l´alcaldia al poble?

¿No creus que el sr. Morancho serviria més per alcalde de Miami que per tot el municipi?

¿No val mes que comencem a fer la ratlla de partir el terme nosaltres ,perqué si no la farán ells i dirán que Mont- roig va de Can Pep a l´ermita?

¿no seria bo que es quedesin amb les 700 has. que va comprar l´Esquius i les administresin al seu gust i els que de veritat estimem Mont-roig ens preocupem de recuperar i tirar endavant el poble?


Crec que será bo que a Mont-roig es comencin a parlar d´aquestes coses i també posará cadasquú al seu lloc , sobre tot els que han preferit vendres el poble a canvi d´ocupar una cadira a l`ajuntament


Molta salut Jaume, segur que farás millor feina alli oon vagis que la que no podies fer alli on eres.

Anònim ha dit...

Crec que avans de fer la ratlla com vosté diu s'han d'arreglar moltes coses a Miami ens deuen molts anys enderrerits que hem pagat igual que la gent de Mont-roig. De veritat es pensa la gent de Mont-roig que a Miami els necessitem per sobreviure, no. Només en habitans quasi els tripliquem. Jo no tinc res en contra de Mont-roig tinc grans amics inclus vaig pujar dos anys a l'escola i continuo mantenint les amistats que vaig fer durant aquell temps. Anims Jaume no ens coneixem però n'he sentit a parlar de tu. Que tinguis sort i que tot et vaigi molt bé.

Clara

Anònim ha dit...

Endavant Jaume. Espero compartir amb tu moltes i profitoses aventures. Amb actituds valentes i compromeses com la teva, tot està per fer i tot és possible.

Jordi Grifoll.

mister x (ics) ha dit...

Endavant casimiro!: El camí mes dificil de seguir per un home és el de les seves propies conviccions.
salut i independència!

MIAMI LIBRE Y TROPICAL ha dit...

dos años de mandato de "uno de Miami" y ya pedis las independencia, no teneis vergüenza. no quiero para vosotros casi 50 años de olvido, ¿pero SI solo estamos hablando de DOS AÑOS..!
¿que han hecho los otros alcaldes por Miami?NADA, el que mas hizo Anguera, alucinen
salud

Anònim ha dit...

Benvolgut Company: Reagrupament, es constitueix amb un objectiu molt clar com és la independència de Catalunya, objectiu que necessita de la perticipació de tot que d'alguna forma es senti independentista prescindint del seu origen, ideologia i religio , per tant l'unica ratlla que ara per ara amb de marcar es la que delimita el territori català del territori espanyol, una vegada aconseguit el nostre sbjectiu , quan tinguem tots els instruments d'una nació lliure tothom es podra definir ideologicament com cregui mes convenient, a mes de que seran el governants de Catalunya lliure, escollits lliurement pel poble Català els que decidiran quin tipus de divisió territorial el la mes adient al nostre pais.
salut i independencia

Anònim ha dit...

Tranquils miamisss,sols volia saber la postura del reagrupats versus l´històric poble de Miami, si fem la ratlla, podreu deixar de ser una urbanització, es millor canalitzar les vostres llegítimes aspiracions, soc conscient que la culpa de que mai no us heu sentit de Mont-roig, en tenen molta part els polítics passats, peró no ho feu pagar a les futures generacions,si
ens separem tots contents o ¿que voleu ara cobrar totes les deutes que dieu us debem?
Parlant la gent s´enten ,no ha de ser cap trauma, hem sona que antigament algún reagrupat us va fer la proposta de començar amb una Entitat Municipal Descentralizada i no ho van acceptar els que ara tenen l´ alcaldia, que expliquin perquè?


Peró no està al meu ánim voler-vos ofendre , no sigueu tant susceptibles , no penso per res que ens necessiteu, segur que serieu un poble molt més important que Mont-roig, per aixó sería millor que cadasquú s´ocupés bé de casa seva, jo tinc grans amics a Miami ,i no penso perdre l´amistat si teniu el vostre propi poble.

I no crec que sigui de poca vergonya pensar como jo penso i no ho dic perqué ´l´alcalde sigui de Miami, diria el mateix amb un alcalde de Mont-roig.

Penso que es molt bonica la postura independentista del Reagrupats, peró se que tenen gent molt válida, que pot aportar molt a la política de Mont-roig i fins ara els han marginat tant sols volia saber el que pensen.

Salut i calma

MIAMI LIBRE Y TROPICAL ha dit...

NUNCA LE HEMOS ECHADO LA CULPA NI A LOS DE AHORA NI A LOS DE HACE POCO NI A LOS QUE VENDRAN, CONOCEMOS LA HISTORIA. DURANTE NUESTRO OLVIDO POR PARTE DEL AYUNTAMIENTO NUNCA Y DIGO NUNCA SE OS ESCUCHÓ.
Y ME REPITO SOLO HAN PASADO DOS AÑOS.
SALUT I PACIENCIA

MLT ha dit...

Y AGRADEZCO TUS PALABRAS DE ALABANZA, AUNQUE NO COMPARTO VUESTRAS IDEAS.
SALUT I SORT

Anònim ha dit...

Nunca , nunca ,es muy fuerte, yo creo que despues de las elecciones del 99 y 2003 hubo concejales de Miami, me refiero concretamente a Euba, Manolo Martinez y Tico que si pueden decirte que habia gente que ahora están en Reagrupats ,que decian que antes de hacer cosas en Mont-roig habia carencias que eran mas urgentes en Miami, pregúntales si eso es cierto o he escuchado mal.
Por otra parte decirte que tengo muchisima paciencia y no juzgo a un alcalde por su origen o residencia, sino por su actuación y me da la impresión que el actual ,sigue con las mismas prácticas de amiguismos, voto cautivo,poca transparencia, demagogia y demás vicios de la clase política que se resumen en no gestionar profesionalmente las arcas públicas en bien de los ciudadanos ,que son con sus impuestos quienes pagan por los servicios que deberian recibir



Salut i força al canut

Anònim ha dit...

gracies Jaume!!!

et volem de proxim candidat.

Miamimemata 2.0 ha dit...

Una porta es tanca, d´altres s´obren.
A10 i SORT