16 de gen. 2009

¿ NO CONECTEM ?


Fa uns quants dies , parlant amb un al càrrec de l'Ajuntament , emb deia que no aconseguien conectar amb la gent del municipi , i que no trobaven la manera de poguéreu aconseguir , estava convençut de que feien totes les coses de la manera mes oberta possible i que procuraven que arribes al ciutadà el màxim possible d'informació , i que tot i això la gent del carrer no participava de forma significativa en els actes públics , com son , plens , assemblees etc .
Al meu entendre la resposta es molt sensilla . Es evident que els politics saben perfectament que la seva única funció , es estar al servei del ciutadà , i que d'alguna forma han de conèixer les inquietuts i preocupacions que tenen en tot moment , i quines son les prioritats a nivell de carrer . Això no s'ha aconsegueix darrere de la taula d'un despatx , per moltes hores que es pasin dins del edifici municipal , esta molt be obrir oficines d'informacio , esta molt be fen reunions amb els diversos grups del municipi , tipus esmorzars amb l'alcalde etc . Però on de veritat es connecta i coneix el pensament de la gent , es anar-los a trobar en el seu ambient , visitant els seus llocs de treball , els seus negocis , i el dia a dia pels carrers del municipi , tots vosaltres ( els politics ) sabeu com es fa una campanya electoral , patejan siment i asfalt per tal d'aconseguir la confinaça i el vot , aquest ha de ser el vostre comportament durant tot el mandat , " ELS POLITICS PASSEN ELS CIUTADANS QUEDEN " si de varita voleu la col-laboració i participacio de la gent , no espereu que os la vinguin a oferir , aneu a buscar-la .
Sugeriments : Les instancies que arriben a l'ajuntament , sigui quina sigui la questió o pregunta que plaregin , contesteu-les totes amb la major brebetat possible .
Els escrits enviats a la pagina web de l'ajuntament en l'apartat " l'ajuntament respon " s'han de contestar ràpidament , quan les respostes tarden o no arriben es per la confiança .
Una bona manera d'activar la participació ciutadana , seria buscar alguna formula que de manera , perfectament reglada , podessin fer preguntes i o sugeriments , tan a l'alcalde com a qualsevol regidor present en el ple , un cop tancada la sessiò.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Mejor explicado imposible, pero ya sabéis que cuando uno se acomoda en el ayuntamiento se tarda mas de 20 años en echarlo, yo al de los 20 años lo vi por Miami solo unas 10 veces entre actos electorales e inauguraciones varias. Todos han tenido mal maestro. La Web me gusta pero como veo que explicáis no contestan......., si hay ruegos y preguntas por favor que lo graven en video.
Saludos

Anònim ha dit...

l'ajuntament es pensa actualment que pagant publicitat tot está fet, i no és així. Aquest alcalde ha apostat molt per la imatge però la seva aposta té un error de base: no es pot comunicar sinó hi ha res a comunicar. Una política basada en la pura i simple imatge no té cap futur. És pur maquillatge, com ho és per exemple les banderoles que presenten Mont-roig com un lloc d'infinitat de possibilitats per anar de compres. La cosa fa la banderola o esperem que la banderola faci la cosa???? Enlloc de gastar diners en escenografia bonica hauria de pensar plans de desenvolupaments sectorials. Ara bé, això és molt més difícil i cal tenir el coneixement que l'equip de govern actual no té per prendre les decisions més encertades.

Anònim ha dit...

Escoltar ja t'escolten, però cal creure que, el que el que et diuen pot ser més factible que el tu creus o que el teu entorn et fa creure, sigui l'opció adequada, i de vegades cal reflexionar i tal com dieu acostar-te al carrer, no tant sols quan s'acosten les eleccions, llavors tothom surt més del compta i durant quatre anys ni els veus, això també val pels que han perdut o els que tenen intenció de presentar-se per primer cop, cal fer política abans i després per poder ser fiables davant dels electors.
L'exemple el varen viure fa uns anys amb el hoquei damunt patins, avui ja no es practica al poble, es va aconseguir tancar la pista (necessari per la seva practica) amb el patrocini d'empreses, desaconsellat per una persona de l'entorn és va tenir que fer a la pista exterior, avui ja no hi ha tanques ni dins ni fora, quan la majoria de poliesportius tenen la pista tancada per la pràctica esportiva, millor o pitjor fet era cost cero i una millora.

Anònim ha dit...

HOLA amigos, mi intención no era quitar los comentarios pero era la única forma de quitar el nombre, haber si me dejan un tiempo de insultar o meterse conmigo, así que cuanto menos vean mi Nick mejor, y se olvidan de mi, si lo cambio ya os lo comunicare personalmente, tengo que decir que vuestro blog me interesa seguiré opinando pero anónimamente y me da pena esto pero es lo que hay, imaginaros sin saber la gente exactamente quien soy lo que tengo que aguantar imagínate si lo dices. Vuelvo a repetir que nadie obliga a leer los blogs, yo reconozco que soy un poco provocador pero nunca he insultado a nadie al no compartir sus ideas, o a la hora de debatir un tema o al no escribir en su idioma, como “tú“ bien sabes con quien me interesa lo hablo, aunque no al 100%, pero a la minima que la lío un poco me atacan y yo no vivo de esto para aguantar a estos personajes. Perdón.
SALUDOS Y VEO QUE AGUANTAIS BIEN LAS ESTAMPIDAS DE ALGUNOS “ANONIMOS”.
ESTE MENSAJE SE AUTODESTRUIRA EN DOS DIAS PARA NO ROMPER LA DINAMICA DE ESTE POST, EN EL CUAL YA HE OPINADO EL 1º.

Anònim ha dit...

Borrarlo vosotros en un par de días para no desviar el tema del blog, entre como anónimo y no puedo.
Gracias,

Anònim ha dit...

MMM discrepo .. t'has fet un tip d'insultar i menysprear les opinions dels altres que no coincidien amb les teves. Hi ha també moltes altres opinions provocadores, en aquest i en milions de blogs que sobrepassen el límit.

Simplement el que no pot ser és provocar i despres anar de víctima. Ara bé, independentment de que signis com signis les teves opinions, discrepants o no, provocadores o no, anònimes o no, ... són necessàries.

Anònim ha dit...

este no es el sitio

Anònim ha dit...

MMMMMMM..............
Realment teniu amics ben estranys, aquest MMMMM... es un talp del PP que treballa a Mont-roig!!!
Les passades eleccions vau fer la feina bruta de CiU, les properes al PP?
Dios los cria y ellos se juntan!!!!!

Anònim ha dit...

DODA

Miamimemata 2.0 ha dit...

ANONIMO mis amigos los elijo yo, ni ellos ni tú, y tú menos, del partido político que soy nunca lo sabrás, y por ultimo no trabajo en Mont-roig ni en Miami, te lo explicaría pero como no lo vas a entender para que perder el tiempo.
A10 SALUDOS AMICS REAGRUPATS JEJEJE.

Anònim ha dit...

HOLA MIAMIMEMATA:Evidentemente tus amigos los elijes tu ( faltaria mas) de la misma forma que puedes sentirte a gusto cob qualquier partido ( esta es tu decision), lo que si queda claro , es que tengas los amigos que tengas y seas del partido que seas al igual que todos, una mala administracion la pagaremos todos por igual ,y no vale recordar lo que hicieron los demas ellos ya no volveran ( por suerte) jamas, nuestro destino actual lo rigen los que estan ahora y es ha estos a quien ay que recordar lo que prometieron y que no estan cumpliendo , y no me sirve de excusa que llevan poco tiempo , algunos llevan ya años para saber como hay que hacer las cosas, y mientras se dejen llevar por cierto grupo ( tu ya me entiendes) mal hiran las cosas para todos, tenemos que hacerles ver claramente quales son las prioridades , en tiempo de crisis el dinero es escaso y un euro mal invertido es un euro perdido y no recuperable,que salgan de sus despachos y hablen con la gente , el ciudadano sabe mejor que nadie lo que se necesita i quando se necesita, ahora mas que nunca es cuando hay que tener las prioridades muy claras llevandolas a cavo con decision y valentia.
Saludos compañero.

Miamimemata 2.0 ha dit...

OK y saludos compañero contribuyente.